• Black Thursday
          • Black Thursday

          • Naša škola sa dnes odela do čierneho. No smutno nebolo. Práve naopak. Všade okolo nás boli masky symbolizujúce blížiaci sa Halloween.

            Dnešný deň sme si užili veľa zábavy!

        • 25. október - Deň cestovín
          • 25. október - Deň cestovín

          • Dňa 25.10. bol svetový deň cestovín, okrem toho že sme sa s deťmi dozvedeli zaujímavé informácie o tomto jedle, tak sme si aj cestoviny spoločne pripravili k obedu.

            Mňam

            Svoj vlastný deň oslavujú cestoviny od roku 1998. Spaghetti, penne, gnocchi, farfalle, fusilli, tagliatelle, pappardelle, fettuccine, makaróny, lasagne a mnoho ďalších na  všakovaký spôsob dráždil naše chuťové poháriky. Vymenili sme si receptúry  a pochutili sme si na nich.

        • Dva týždne plné ovocia a zeleniny
          • Dva týždne plné ovocia a zeleniny

          • Počas 2 týždňov sa deti v 1.A tešili z ovocia a zeleniny.

            Deti sa v prvom týždni od pondelka 10. 1. - 14. 1. 2022 oboznamovali s ovocím- jabĺčkom, hruškou, hroznom, slivkou a v piatok si mohli priniesť ľubovoľné ovocie, ktoré majú radi.

            Nasledujúci týždeň od 17. 1. - 21. 10. bol týždeň zeleniny- mrkva, uhorka, kaleráb, reďkvička, paprika.

            Naučili sme sa krásne básničky o ovocí a aj sme ovocie aj zeleninu jedli.


            Chceme sa poďakovať všetkým rodičom, že sa zapojili a v piatok na spoločné raňajky nám priniesli  veľa dobrôt nielen z ovocia aj zeleniny.

            Tešíme sa a ďakujeme.

            Bolo nám spolu krásne😊😊😊.

        • Brigáda ... "lebo nám záleží "...
          • Brigáda ... "lebo nám záleží "...

          • Brigáda v areáli našej školy pokračovala aj túto sobotu 22.októbra. Že ste o tom nevedeli?

            Emka Miller z 1.A sa spolu s rodičmi nemohli zúčastniť jesennej brigády, ktorú naša škola organizovala začiatkom októbra. Z vlastnej iniciatívy sa rozhodli, že spolu s Rebecou z 2.A upracú tento týždeň kamienky pod ihriskom. Ako to vyzeralo na ulici pred brigádou a ako po brigáde? Vidíte ten rozdiel?

            ĎAKUJEME

        • EKOPOSTER
          • EKOPOSTER

          • Tento rok sa 7.A zapojila do súťaže EKOPOSTER, ktorú organizuje mesto Trstená.

            Cieľom súťaže je vyjadriť vzťah žiakov k prírode a maľbou upozorniť na problémy, ktoré súvisia so znečisťovaním životného prostredia.

            Žiaci vytvorili viacčlenné skupiny, okrem svojich tvorivých zručností, environmentálneho cítenia ocenili aj spoluprácu medzi sebou.

            Pozrite si ich výtvory, budeme netrpezlivo čakať na vyhodnotenie súťaže.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Dňa 07.10. - 17.10. sa uskutočnil plavecký kurz pre žiakov 3.ročníka  na Pasienkoch. Deti to bavilo a taktiež  na konci kurzu dostali medailu a ohodnotenie zo strany trénerov.

        • 21.október - Deň jablka
          • 21.október - Deň jablka

          • Sladučkú chuť červených jabĺk, ale aj charakteristickú kyslosť zelených odrôd sme si pripomenuli vďaka Medzinárodnému dňu jablka. Tento deň každoročne pripadá na 21. októbra a my sme ho dnes spolu oslávili spoločnou šťavnatou desiatou. 

            Naučili sme sa aj veľa zaujímavého o jablku a  dôležitosti jeho konzumácie pre naše zdravie. Vedeli ste, že na svete je temer 7000 odrôd jabĺk. Keby sme denne zjedli jablko vždy inej odrody, trvala by nám konzumácia týchto odrôd temer 19 rokov? Prekvapila nás aj informácia, že jablko sa nikdy neponorí, lebo obsahuje viac ako 80 %vody a mnoho ďaľších zaujímavostí...

            Aj keď nám s výrobou jabĺčnych pochúťok pomáhali naše maminy, postup sme si zapamätali a podeli sa oň s našimi spolužiakmi.

            "An apple a day keeps the doctor away." 

             

        • Platby ŠKD - oznam
          • Platby ŠKD - oznam

          • Milí rodičia, 

            k dnešnému dňu sme spustili uhrádzanie platieb za ŠKD cez edupage. Dané platby je možné vidieť vo vašom rodičovskom konte v edupage ako aj v mobilnej aplikácii edupage.   

            Prosíme vás preto pri uhrádzaní platieb za november už uvádzajte vášmu dieťaťu priradený variabilný symbol.   

            Platby za spätné dva mesiace (september a október) boli taktiež spárované s vašim kontom, preto v prípade ak ste ich už uhradili a zároveň máte za ne nedoplatky vo vašom konte, kontaktujte nás prosím na emailovej adrese platby.skd@zscadrova.sk   

            Ak nemáte prístup do vášho rodičovského konta, heslo si môžete zmeniť pomocou nasledujúceho návodu:   

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u39/u450  

            V prípade ak nemáte vo vašom konte priradené vaše dieťa, prosím vás kontaktujte nás na emailovej adrese admin@zscadrova.sk, kde uvediete vaše meno, email ktorý sa má použiť a zároveň meno a triedu vášho dieťaťa.    

            Ďakujeme za spoluprácu. 

        • Týždeň ovocia a zeleniny
          • Týždeň ovocia a zeleniny

          • Tento týždeň sme sa v každej triede na prvom stupni (v každej triede 1. - 4. ročníka) držali múdrosti, že ovocie a zelenina sú dôležitou súčasťou nášho zdravého jedálnička. Každá trieda mala svoje vlastné aktivity. Škola voňala vôňou jabĺčok, hrušiek, sliviek, ale aj vôňou exotického ovocia. Núdza nebola ani o zeleninu.

            Zdravý týždeň sme odštartovali ochutnávkou ovocia, kde nechýbali ani pokrivené tváričky z kyslého citróna. Sladkú ochutnávku ovocia vystriedala príprava poctivej domácej nátierky z mrkvy. Každý z nás sa zapojil a odmenou nám boli výdatné raňajky!   Zdravé raňajky či desiatu si pripravila temer každá trieda. Spolu s pani učiteľkami si žiaci spravili zdravý stôl, na ktorom si pochutnávali aj počas prestávok. Škoda, že také „raňajkové“ hodiny nemáme každý deň!

            So zatvorenými očami hádali akú zeleninu a ovocie držia v ruke. Skúšali ich identifikovať aj vôňou. Niektoré deti si  zamenili pór za petržlen, niektorí nepoznali kapustu, iní patizón... Najväčší úspech malo avokádo, len bol problém s jeho porciovaním.

            V triedach sa riešli aj rôzne matematické ovocno-zeleninové úlohy, čítali sa príbehy a učili sa básne o ovocí a zelenine.

            Núdza nebola, ani o kreatívne riešenia, kedy žiaci ovocie a zeleninu pretvárali na myšku, kyticu, húsenicu, motýľa, mesiac, mačku, ježkov, uhorkového kecala, ovocníčka, padák ...

            Kreslili aj obrázky jednotlivých druhov ovocia a zeleniny, či vytvárali portréty, kde jednotlivé časti tváre nahrádzali ovocím a zelinou. Triedy boli okrášlené novými výtvarnými dielami, v ktorých dominovala  téma zdravej ovocno-zeleninovej výživy.

             

             

        • Tekvica fest
          • Tekvica fest

          •  

            Milé deti, milí rodičia!

            Festival tekvičiek je naša každoročná tradícia, ktorá sa teší veľkej obľube. Ani tento rok nebude výnimkou. Vyhlasujeme súťaž o najkrajšiu vyrezávanú tekvičku!

            Zapojiť sa do tejto súťaže je jednoduché. Prineste v pondelok alebo v utorok (24.10. - 25.10.2022) svoju vyzdobenú tekvičku na schody pred budovu 1. stupňa. Klásť môžete z pravej aj ľavej strany schodiska smerom hore k jedálni. Fantázii sa medze nekladú, vítané sú milé jesenné dekorácie, ale aj hrôzostrašné halloweenske strašidlá.

            Do hlasovania sa zapoja žiaci prvého  aj druhého stupňa v utorok 25.10.2022.

            Deti, ktoré sa súťaže zúčastnia (vítaní sú všetci žiaci od 1. až po 9. ročník), neobíde sladká odmena. Tvorcov výherných tekvičiek čakajú zaujímavé ceny.

            Vyhlásenie výsledkov súťaže prebehne vo štvrtok 27.10.2022 cez školský rozhlas. Pri odchode na jesenné prázdniny si deti môžu tekvičky vziať domov.

            Už teraz sa tešíme, ako si spoločne zasúťažíme, skrášlime prostredie školy a navodíme pravú jesennú atmosféru.

            Hor sa do vyrezávania tekvičiek!

            Súťažiacim prajeme veľa šťastia.

        • Brigáda
          • Brigáda

          • Stretla sa skupina viac ako 30 dobrovoľníkov z radov rodičov a skupina detí, ktorí vyčistili obe ihriská,

            ktoré môžu používať naši žiaci dopoludnia aj popoludní.

            Stihlo sa toho urobiť ešte viac, najmä pri budove 1.stupňa.

            Počasie nám úplne vyšlo.

            Pohľad na čisté ihriská bude tešiť  nielen pedagógov, ale aj žiakov  po príchode do školy.

            Ďakujeme.

             

        • Jesenná brigáda
          • Jesenná brigáda

          • Do mesta prišla jeseň, čas farebných krás. 

            Túto sobotu, 8.10., budeme potrebovať ruky každého z Vás. 

            Príď pomôcť, porozprávať sa a dokážme to spolu. 

            Pretože skvelé deti, učitelia a rodičia, tvoria SUPER ŠKOLU! 

             

            Milí rodičia, starí rodičia, priatelia školy!  

            Srdečne Vás pozývame na jesennú brigádu, ktorá sa uskutoční 8.10 v areáli našej školy. Práce je dosť pre všetkých, veľkých a aj malých. Budeme veľmi vďační, ak prídete medzi nás. Začiatok brigády bude o 8:30, cca. do 12:30. Ide hlavne o vyčistenie vonkajších priestorov školy a úpravu ihrísk, ktoré využíva ŠKD. Vopred ďakujeme za každú pomocnú ruku. Odmenou nám budú skrášlené vonkajšie priestory, teplý čaj a niečo malé pod zub.  

            Tešíme sa na Vás, kolektív Zš s Mš Cádrova 

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov sme si pripomenuli 26.9. aj na našej škole. V 7.A sme si predstavili zaujímavé mestá v Európe, naučili sme sa nové slová a zistili sme, že každý jazyk je jedinečný a každá krajina je zaujímavá, jazyky sa naozaj oplatí učiť a spoznávať krásy Európy. 

            Európsky deň jazykov si pripomínali aj žiaci na 1. stupni. Spoločne si predstavili štáty a ich hlavné mestá, pridali zaujímavosť o nich, naučili sa pozdravy európskych aj mimoeurópskych krajín, rozširovali si vedomosti o jedlách, typických pre jednotlivé krajiny.