• Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • Prvý polrok sme uzavreli na druhom stupni futbalovým turnajom medzi triedami.

            Víťazný tím 9.A si zahral záverečný zápas proti učiteľom.

            Nebolo dôležité vyhrať ale zúčastniť sa a zabaviť sa.

            A to sa nám podarilo.

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Školské kolo vyhrali a na okresnom kole Olympiády z anglického jazyka boli úspešnými riešiteľmi: 

            Vendula Mittelmannová, 7.A (v kategórii 1A) - 9.miesto

            Martin Bartok, 8.B  (v kategórii 1B) - 7.miesto

             

            Súťažiacim blahoželáme a sme na nich hrdí. 

        • Olympiáda v nemeckom jazyku
          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dňa 18.1. sa na ZŠ Za kasárňou konalo okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka.

            Zúčastnili sa ho Eliška Šimove z triedy 8.A, Ľubomír Garaj z triedy 8.B a Anabela Švolikova z triedy 5.B.

            Eliška sa umiestnila na úspešnom 3.mieste, Ľubomír na krásnom 6.mieste a Anabela tiež siedma vo svojej kategórii.

            Súťažiacim blahoželáme a sme na nich hrdí. 

             

        • Pomáhame ...
          • Pomáhame ...

          • Milí rodičia, deti, priatelia školy ....

            pridali sme sa do výzvy na pomoc Ukrajine. Zbierame staré aj nové sviečky a zvyšný vosk zo sviečok. Robia sa z toho sviečky do plechoviek, ktoré  pôjdu ďalej na Ukrajinu. 

            Pridajte sa k nám a po sviatkoch ich odovzdajte triednym učiteľom

            Ďakujeme

        • Dielničky
          • Dielničky

          • Dielničky ŠKD 🌲🎅 Aj tento rok sme si spríjemnili predvianočný čas kreatívne, zaujímavo a pri vytváraní darčekov pre našich blízkych alebo len tak, pre potešenie. Nech sa páči, pozrite sa prosím, čo všetko krásne sme vytvorili😊 A KRÁSNY NOVÝ ROK 2023 🍀

        • Predvianočné zamyslenie....
          • Predvianočné zamyslenie....

          • V predvianočnom čase som prišla do kontaktu s jednou anketou. Respondenti mali odpovedať na otázku: „Ktorý sviatok máte najradšej?“ Na treťom mieste sa umiestnil Silvester. Na strieborný stupienok vystúpili narodeniny. „víťazné fanfáry“ znejú pre vianočné sviatky. Dokonca i v dnešnej rýchlej predvianočnej atmosfére cítiť, že je tu v škole akosi inak než obvykle, akosi krajšie, príjemnejšie, slávnostnejšie. Napriek zime a chladu vonku cítiť teplo sálajúce z nášho vnútra, z našich sŕdc...

            Na spomenutej ankete ma zaujal i obrovský „náskok“, s akým zvíťazili Vianoce: tešia sa obľube takmer štyridsiatich piatich percent respondentov, narodeniny získali takmer dvadsaťjeden percent, tretí Silvester iba takmer 15 percent.

            A to ma trochu prekvapilo. Prečo? Žijeme dobu, ktorá sa vyznačuje úsilím o vyniknutie. Vyniká ten, o kom sa hovorí, hovorí sa o tom, koho je počuť, vidieť. A počuť i vidieť toho, kto je hlučný, kto sa rád prezentuje, kto neváha skĺznuť na úroveň škandálu. Hluk, sláva, bohatstvo a lesk na jednej strane, ticho, pokoj, chudoba betlehemskej maštale na strane druhej. Obrovský protiklad! Dalo by sa povedať, že vedľa seba sa zrazu objavujú navzájom nezlučiteľné skutočnosti. Vyhľadávame jedno i druhé. Túžime po uznaní a sláve a zároveň vyhľadávame posolstvo Vianoc.

            Nie nadarmo sa Vianoce nazývajú sviatkami pokoja a rodiny.

            24. december je azda jediný deň v roku, keď večer nenájdete na ulici takmer ani nohu. Zrazu sa nikto nikam nenáhli, nikto netúži po zárobku, nechce sa zabávať, nechýba mu kino, divadlo, nepotrebuje hodovať v luxusných reštauráciách. Všetci si vychutnávajú pokoj vlastného domova. Namiesto zárobku túžime dávať, robiť iných šťastnými, všetky peniaze sveta sme ochotní vymeniť za záblesk šťastia v očiach tých, ktorých máme radi. Namiesto kinematografickej či divadelnej fikcie sa naplno oddávame realite vlastného života – zdobíme stromčeky, balíme darčeky, zútulňujeme si domov, pripravujeme sa na najkrajšie sviatky. Kulinárske delikatesy blednú závisťou, pretože v týchto chvíľach dávame prednosť jedlám, ktoré poznali už naši rodičia, starí rodičia, celé generácie našich predkov. Kapor, zemiakový šalát, šošovica či kapustnica voňajú i chutia úplne inak ako po celý rok. Prastaré zvyky a tradície premieňajú všetko okolo nás a – čo je najtajomnejšie – aj nás. S vôňou ihličia prichádza do našich príbytkov zázrak betlehemskej noci. Je jedno, či veríme v náboženský rozmer Vianoc, alebo nie – všetci prežívame kúsok neba na zemi. Také sú sviatky pokoja.

            Spoločným menovateľom všetkých týchto pozitívnych skutočností je rodinná pohoda. Na chvíľu zabudneme na rýchle pracovné tempo a budeme viac so svojimi najbližšími. Vianočné sviatky sú vynikajúcou príležitosťou na načerpanie nových síl, ktoré budeme potrebovať na začiatku nového kalendárneho roka. Veď bezprostredne po návrate na nás čaká koniec polroka, s ktorým je spojená väčšia pracovná záťaž. V tejto chvíli však na ňu nemyslime. Čakajú nás predsa prázdniny a s nimi i možnosť dobiť „batérie“ svojich síl na maximum. Prežite nasledujúce dni, samozrejme, spolu so svojimi rodinami, v radosti a pokoji, budujúc tie najkrajšie rodinné vzťahy.

            Čím sú a majú byť Vianoce pre našu školu? Časom vzájomného obdarúvania sa a časom obnovenia vitality školy. Nie, nemám na mysli iba to prvoplánové obdarúvanie sa vianočnými darčekmi, hoci aj to je dôležité, pretože svedčí o vzájomnej úcte medzi nami. Mám na mysli predovšetkým dar v podobe otvorených sŕdc. Majme ich vždy otvorené jeden pre druhého. Tak budeme prežívať vianočné sviatky nielen na sklonku decembra, ale vlastne po celý rok.

             

            Pod vianočný stromček pripájam jeden darček.

            Nedá sa chytiť ani vidieť.

            Možno ho odhaliť iba srdcom.

            To sú tie vianočné pekné chvíle a čas znovu zažiť niečo milé.

            Čas , keď spojenie rodiny, priateľov, spriaznených duší cítiť aj bez slov.

             

            Milé kolegyne, kolegovia, milí rodičia a milí žiaci.

            Prajem Vám i Vašim rodinám, aby prichádzajúce sviatky boli sviatkami pokoja, úcty, tichého porozumenia, srdečnej rodinnej atmosféry i prameňom nových síl.

            Pokojné, láskyplné a požehnané prežitie vianočných sviatkov Vám želá riaditeľka školy

            Mária Dolnáková

             

        • Vianočný koncert
          • Vianočný koncert

          • Posledný školský deň v tomto kalendárnom roku nám chvíle spíjemnili žiaci svojimi spevmi, vianočným rozprávaním a koledovaním ... ďakujeme

        • Predvianočné prekvapenie
          • Predvianočné prekvapenie

          • Posledný deň v roku 2022 bol v duchu tanca, spevu a zábavy. Každá trieda sa naladila vianočne vo svojich vlastných aktivitách. 

            Žiaci z 9.A triedy nás milo prekvapili a  zavítali do každej triedy a svojim krátkym vystúpením spestrili atmosféru v triedach.

            Ďakujeme a prajeme Vám v novom roku veľa šťastia, zdravia a veľa úspechov na prijímacích pohovoroch milí naši deviataci.

             

        • Vianočná pošta 2022
          • Vianočná pošta 2022

          • Čas dávania, lásky, nehy ...

            Vianočné pozdravy od našich detí putujú do Centra sociálnych služieb Horný Vadičov, do Domova sociálnych služieb v Kráľovskom Chlmci, do Zariadenia pre seniorov DSC Élim n.o. vo Zvolene, do Zariadenia pre seniorov KATKA v Považskej Bystrici a do Domova sociálnych služieb Kamence v Kysuckom Novom Meste. Pozdravy plné úprimných detských prianí a kresieb.

            Jeden z detských pozdravov sa prihovára pánovi Pavlovi slovami:

            Na adventnom venci sme zapálili štvrtú adventnú sviecu. Vianoce - sviatky lásky a zázrakov už klopú na dvere. Prajem Vám, nech sú aj pre Vás požehnané, plné radosti, pokoja a lásky... Nebo sa sklonilo a dotklo sa človeka ...

             

        • Vianočný bufet
          • Vianočný bufet

          • Keďže Vianoce nie sú o tom, aby sme dostávali, ale rovnakou mierou tešili ostatných, naši parlamenťáci sa rozhodli, že v našej škole zorganizujú „ Vianočný bufet“, ktorého výťažok pôjde na dobrú vec. Deti z druhého stupňa priniesli vianočné dobroty od výmyslu sveta, pripravili punč a s vervou sa pustili do predávania. Preukázali, že sú nielen šikovnými žiakmi, ale i obchodníkmi. Podarilo sa im vyzbierať bezmála 230 Eur. Ďakujeme aj rodičom, ktorí s deťmi doma pripravovali veci na predaj. Chceli by sme, aby sa táto milá udalosť stala tradíciou. 

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Aj tento rok sa na našej škole uskutočnila súťaž v prednese povesti Šaliansky Maťko.

            V školskom kole sa súťažilo v dvoch kategóriách. Súťaže sa zúčastnilo 11 detí.

            V kategórii 2. a 3. ročník 1.miesto získal Miško Valentovič

            V kategórii 4. a 5. ročník získala 1. miesto Malina Dovijanić

            Víťazom aj všetkým zúčastneným  srdečne gratulujeme.

        • Spoločenské hry
          • Spoločenské hry

          • Spoločenské hry prinášajú veľa zábavy aj nových vedomostí. Sú vhodným nástrojom, ako sa zabaviť, naučiť sa ich hrať férovo ale aj vedieť  prehrávať. Na našej škole sa už stalo tradíciou, že ŠKD organizuje skupinové turnaje v rôznych spoločenských hrách. Tento rok sme súťažili v : Prenášanej, Superkvíze, Dubble, šachu, dáme, pexese, Pohádkári, 4 V LINKE, čiernom Petrovi, Piou Piou, stolnom futbale, Ubongu.

            Víťazi

            1.oddelenie

            Alex Mošať  – šach, dáma

            Andrej Šedivý-  Človeče nehnevaj sa

            Emma Frida Miller- Pexeso

            Kristína Cerovská- Pohádkari

            2. oddelenie

            Olivka Šedivá, Maxi Hlavna Hanka Halašková- Dubble                            

            Lukáš Mardiak, Samko Turčan, Sebi Skřivánek- 4 v linke

            3. oddelenie

            Adam Tokmarziev, Michal Čársky – šach

            Patrik Halás - Dubble

            4.oddelenie

            Matej Žalondek – pexeso

            Deanna Ďuratná- čierny Peter

            Dariel David – Toussaint- šach

            5.oddelenie

            Zojka Gajdošíková  Piou Piou

            Samo Brezina a Alex Zgalinovič  futbal

            Samo Brezina - Ubongo

            9. oddelenie

            Katka Levková- ,,Prenašaná''

            Patrik Blažej- ,,Superkviz''

            Janko Čimbora- Dubble

             

            Víťazom blahoželáme!!!

        • Oznámenie mestskej časti o prerušení prevádzky MŠ
          • Oznámenie mestskej časti o prerušení prevádzky MŠ

          • Mestská čast‘ Bratislava-Nové Mesto v súlade s ustanovením paragrafu 150a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov prerušuje prevádzku materských škól v zriad‘ovateľskej pósobnosti mestskej časti Bratislava-Nové Mesto v nasledovných dňoch mesiaca decernber 2022 ajanuár 2023: 23.12.2023 až 05.01.2023.

            Oznamenie_MU_BA-NM.pdf

             

             

        • Vianočné zdobenie medovníkov
          • Vianočné zdobenie medovníkov

          • Dnes sme si v 4.C urobili vianočnú atmosféru ozdobovaním medovníčkov a počúvaním vianočných piesní. Myslím, že sa nám celkom podarili, čo poviete?

        • Skrátené vyučovanie
          • Skrátené vyučovanie

          • Dňa 22.12.2022 - štvrtok - vyučovanie končí o 11:40 - 4.VH.

            ŠKD bude otvorený do 14:00hod.

            Žiaci si domov vezmú všetky potrebné učebnice, úbory na TV, uteráky, prezúvky atď., tak, aby lavice a šatne zostali prázdne.

             

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Aj v tomto školskom roku sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády.

            Žiaci 3., 4. a 5. ročníka súťažili v stredu 7.12 29022 a žiaci  6., 7. a 8. ročníka vo štvrtok 8.12:2022.

            V treťom ročníku súťažilo 47 žiakov, 22 bolo úspešných riešiteľov:

            Nikola Hajduová, Lucia Sviteková, Daniel Nyeky, Peter Radimák, Mia Ostatníková, Simona Okálová, Michal Strážnický, Adam Halaška, Ivan Samek, Katarína Lea Vranová, Andrej Lehotský, Michal Valentovič, Terézia Rejdugová, Šimon Kopko, Marián Žabka, Dani Al Zafari, Juraj Poštek, Vladimír Kopalko, Gordana Dlhá, Lenka Vojteková, Aneta Bzdúchová, Jonáš Kovalčík

            Vo štvrtom ročníku súťažilo 42 žiakov, 24 bolo úspešných riešiteľov:

            Samuel Grebáč, Iľja Dimun, Lucia Pálešová, Alan Fecko, Michal Szöllős, Hugo Purchart, Ondrej Hudek, Ema Dvorská, Sara Mian, Žofia Nyeky, Ondrej Cibula, Katarína Levková, Emanuel Pacalaj, Sophia Lily Uličná, Vladyslav Meshko,  Natália Dorková, Tomáš Olejník, Kateryna Kobzar, Simona Mardiaková, Oleksandra Behal, Hanka Žalondeková, Marcela Kubánová, Kamila Lauková, Filip Cerovsk

            V piatom ročníku súťažilo 21 žiakov,9 bolo úspešných riešiteľov:

            Sami Al Zafari, Boris Soloviov, Filip Teplický, Martina Uhrinová, Michal Jombík, Riccardo Rinelli, Henry Noe Havrila, Kasem Momen Yaghy, Tomáš Balko

            V šiestom ročníku súťažilo 31 žiakov, 11 bolo úspešných riešiteľov:

            Ervína Priadková, Jozef Hájek, Marek Bzdúch, Eliáš Zifčák, Momar Niang, Oskar Malovič, Natália Kubáňová, Diana Drahošová, Matúš Balko, Silvia Garajová, Natália Kubová

            V siedmom ročníku súťažilo11 žiakov, 2 boli úspešných riešiteľov:

            Jonáš Hudek, Maxim Malovec

            V ôsmom ročníku súťažilo 20 žiakov, 13 bolo úspešných riešiteľov:

            Martin Bartok, Zuzana Bokorová, Juraj Babušek, Tibor Tarábek, Klára Čížová, Ľubomír Garaj, Alexander Kinik, Eliška Šimove, Barbora Rejleková, Daniel Hájek, Adam Božik, Gabriel Jantoš, Margaréta Bertová

            Srdečne všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme 👍!

             

             

        • Basketbal - okresné kolo
          • Basketbal - okresné kolo

          • Dnes 13.12. sa odohralo na ZŠ Kalinčiakova okresné kolo basketbalu chlapcov a dievčat 3x3. Naše dievčatá postúpili na krajské kolo z prvého miesta a naši chlapci skončili na peknom druhom mieste, gratulujeme 👏.

            Taktiež sme mali najlepšieho hráča turnaja 👍 len tak ďalej Adam.

            Ďakujeme aj základnej škole Kalinčiakova za super organizáciu 👌. Držte nám palce aj v ďalších športových súťažiach 🙂.

            Ďakujeme

        • Mikulášsky deň ... deň na ktorý sa všetci tešia ...
          • Mikulášsky deň ... deň na ktorý sa všetci tešia ...

          • Neodolateľná vôňa vianočného pečiva sa rozliehala po triede, kde sa Mikuláš so svojou oddanou družinou statočných anjelov a šibalských netrpezlivých čertíkov chystali na najväčšie rozdávanie sladkostí v tomto roku. Mohutné otrasy, vystrašené oči a školské starosti sa premenili vo veľkú radosť, keď deti, od milých prváčikov až po najstarších žiakov, zočili ligotavé balíčky plné všakovakých prekvapení. A keďže vieme, že človek môže byť človeku oázou aj púšťou, verným psom aj škorpiónom, cukrom i soľou, tak v tento deň bol každý každému len radosťou. Z celého srdca chceme poďakovať udatným deviatakom, ktorí sa úlohy rozdávačov radosti zhostili viac ako úspešne. Detské oči žiarili, tlmené svetlo decembrovej atmosféry sa spoza školských okien nenápadne vykrádalo von do mrazivého dňa odkiaľ pomaly, ale celkom určite smerovalo rovno do neba.