• 1.Erasmus + "Lets Play Physics"
      • 1.Erasmus + "Lets Play Physics"

      • 02.09.2021 17:48
      • 3.mobilita: Maďarsko, Üllés   15. - 19.máj 2017
      • " I. Physics on Stage"
        V rámci ďalšieho výmenneho pobytu, ktorý bol v malom mestečku Üllés sa zúčastnili aj žiaci. Bolo nás deväť a dve pani učiteľky.
        V pondelok ráno sme spoločne cestovali vlakom do Budapešti, všetci sme boli plní očakávaní. Mali sme dobré počasie a úsmev na tvári.
        V Budapešti nás už čakal autobus s p. učiteľkou z Maďarska. V autobuse už boli aj žiaci z Poľska. Cestou sme išli vyzdvihnúť na letisko ďalších žiakov z Talianska a Turecka. Počas cesty do mestečka Üllés sme už počuli rôzne jazyky. Bolo to zaujímavé sledovať toľko roznych kultúr.
        Nasledujúci deň sme boli rozdelení do skupín, mali sme možnosť vidieť vyučovanie matematiky, angličtiny, informatiky a telesnej výchovy.
        Poobede sme sa zúčastnili krúžku - ľudové tance. Maďarskí žiaci sú veľmi kamarátsky a pomáhajú nám pri zoznamovaní sa s ich kultúrou.
        V stredu sme mali výlet do mesta Szeged. Na Univerzite v Szegedi sme prezentovali experimenty, ktoré boli hodnotené. Poctivo sme si všetko pripravili, čo sa odzrkadlilo vo víťazstve 2.miesta. Veľmi sme sa tomuto víťazstvu potešili. Poobede sme mali prehliadku mesta vláčikom.
        Vo štvrtok sme mali pripravené tvorivé dielne v typickom maďarskom dome.
        Vyrobili sme si rôzne suveníry ako náramky, srdce z dreva, a dokonca sme mali možnosť aj vyšívať. Večer naši hostitelia pripravili zaujímavý program. Predstavenie v anglickom jazyku a vystúpenie folklórneho súboru. Cítili sme sa ako doma. Ľudia boli pohostinní a priateľskí. Večer sa nám vôbec nechcelo baliť.
        V piatok ráno sme sa rozlúčili a vyrazili sme na výlet do Budapešti. Boli sme v interaktívnom centre, kde sme si mohli všetko skúšať. Poobede sme zamierili rovno do centra Budapešti.
        Nezabudnuteľné zážitky a spomienky máme ešte stále v hlave.
        A čo nás čaká najbližšie? Pobyt v ďalšej partnerskej krajine: Rumunsko - mesto Arad.

      • Naspäť na zoznam článkov