• Didaktické hry a účelové cvičenia v prírode
          • Didaktické hry a účelové cvičenia v prírode

          • Dňa 6.9. sa na našej škole konali didaktické hry a účelové cvičenie.

            Prvý stupeň  sa zúčastnil didaktických hier v Horskom parku. Cestou si žiaci overovali svoje vedomosti v oblasti dopravnej výchovy, určovali cestu pomocou svetových strán, naučili sa spoznávať listy, stromy, zahrali sa rôzne hry (hod loptou, prechod cez lavičku, semafor, odhadové úlohy...). Zopakovali si tiež ako poskytnúť prvú pomoc a prenášať zraneného. Didaktické hry sa všetkým žiakom páčili ! 🙂

            Druhý stupeň sa zúčastnil účelového cvičenia pri rozhľadni pod Kamzíkom. Po vyšliapaní sa žiaci rozdelili do skupiniek. Plnili rôzne úlohy, ktoré si pre ne pripravili učitelia. Vyskúšali si prvú pomoc, hod granátom, poznávačku stromov, stoj na jednej nohe, kľuky, či hod do vedierka. 

            Po skončení ich čakala sladká odmena.

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • A opäť je tu nový školský rok!

            Toľko ste sa ho "báli", toľko očakávali ... a on prišiel. Plní nedočkavosti boli hlavne naši prváčikovia. Už tradične v prvý deň boli slávnostne pánom riaditeľom, pani zástupkyňou a triednymi učiteľkami privítaní na pôde našej školy. Ako pán riaditeľ všetkých ubezpečil, ničoho sa netreba báť. Veď spoločnými silami, pochopením a vzájomným porozumením ho zvládnu malí aj veľkí.

            Starší žiaci prváčikov privítali školskou hymnou a predviedli im kúsok svojej šikovnosti a umenia. Onedlho už v sprievode svojich učiteľov, kráčali v modrých a žltých tričkách do svojej prváckej triedy. Čakal tu na nich ŠLABIKÁR aj darček od pána starostu. Milí naši prváčikovia, nech sa Vám teda u nás páči a darí.

            Úspešný štart a veľa radosti z poznávania želal pán riaditeľ aj ostatným žiakom školy, ktorých slávnostne privítal cez školský rozhlas.

            Dočkali sme sa...

            Symbolicky na začiatok roka bola slávnostne otvorená aj nová budova školy a jedáleň, ktorá prechádzala v poslednom období veľkou prestavbou.

            Za prítomnosti starostu MČ Bratislava - Nové Mesto pána Čupku, vicestarostu pána Troiaka, prednostky pani Marekovej, vedúcej oddelenia stratégií a investícií pani Klačanskej, referentky investícií, ktorá má na starosti náš nový pavilón pani  Hostačnej, poslancov, hlavného architekta spoločnosti INDEX pána Oborného, a pána architekta Vršanského,  rodičov, časti pedagogického zboru a žiakov 5.a 6.ročníka bola nová budova, ktorá zachováva rukopis pôvodného autora pána Dedečka, slávnostne otvorená. Prítomným sa prihovoril starosta MČ Bratislava - Nové Mesto pán Matúš Čupka a riaditeľ školy Dušan Lomnický. Slávnostnú chvíľu umocnilo vystúpenie SZUŠ Ružová dolina a Street dance.

        • Odhlasovanie obedov po novom
          • Odhlasovanie obedov po novom

          • Dobrý deň vážení rodičia, 

            chceli by sme Vás informovať, že od septembra spúšťame školskú jedáleň cez EduPage. Preto nahradila sekciu "školská jedáleň" na stránke priamo "Jedálny lístok" EduPage, kde je možné odhlasovať Vaše deti. Deti sú automaticky prihlásené na obedy.

            Odhlásiť z obedov sa dá najneskôr 6:30 v daný deň. Platí to už aj na pondelok 2.9.2024.

             

            Zároveň Vás žiadame o trpezlivosť so spúšťaním nového systému, kedy preplatky/nedoplatky zo starého sa Vám zobrazia vo Vašom konte behom septembra. Účet na platenie ostáva rovnaký, iba by sme Vás poprosili si skontrolovať údaje k platbám v sekcií platieb na EduPage, kde máte po novom predpis "Školská jedáleň".

             

            V prípade potreby bližšie informácie nájdete na stránke: 

            https://help.edupage.org/?p=u42/u173/e2064&lang_id=8