• Okresné kolo v Školskej atletike
          • Okresné kolo v Školskej atletike

          • Dňa 26.4. sa uskutočnilo okresné kolo v Školskej atletike na ZŠ Tbiliská.

            Náš chlapčenský tím sa umiestnil na peknom treťom mieste, ale mali sme aj individuálne umiestnenia.

            Gréta B. sa umiestnila na 2. mieste v behu na 60m, Romana K. bola druhá v hode raketou, Valér P. skončil druhý v behu na 800m a Daniel S. získal 1. miesto vo vrhu guľou a 2.miesto v hode raketou.

            Gratulujeme 👏

        • Harmonogram letných prázdnin v MŠ
          • Harmonogram letných prázdnin v MŠ

          • Vážení rodičia,

            prevádzky materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, budú  v súlade s ustanovením § 150a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov prerušovať prevádzku materských škôl v čase letných prázdnin 2023, teda od 1.7.2023 do 31.8.2023 (vrátane). Detaliný prehľad o termínoch uzavretia prevádzok nájdete v doleuvedenom dokumente:

            HARMONOGRAM_LETNYCH_PRaZDNIN_V_MS_2023_URADNY_LIST_2S.PDF

             

        • Deň Zeme v Sokoliarstve
          • Deň Zeme v Sokoliarstve

          • Naši prváci sa vybrali na skvelý výlet a to do krásneho lesného prostredia na Záhorí, v chránenej krajinnej oblasti CHKO Červený rybník, kde navštívili Sokoliarstvo. Pán sokoliar ich zoznámil s chránenými druhmi ako napríklad  sokolom rárohom, sokolom sťahovavým, sokolom šahinom, sovami....Potom sa deti vybrali na náučný chodník priamo v lese a oboznámili sa so zákonitosťami prírody, naučili sa, aké šišky majú stromy, aké  rastlinky rastú pri potoku.... Počasie krásne vyšlo, vzduch bol fantastický a s nezabudnuteľnými zážitkami z prvého  spoločného výletu sa všetci v poriadku vrátili domov. Aj takto deti symbolicky oslávili DEŇ ZEME, ktorá je súčasť našej krásnej planéty.

             Glóbus: Afrika a Európa výplň plnou farbou Sova výplň plnou farbou Rastlina s koreňmi výplň plnou farbouOrol výplň plnou farbou

        • 22.4. Deň Zeme
          • 22.4. Deň Zeme

          • Dnes sa celá naša škola vydala zbierať odpadky v jej okolí. Rozpŕchli sme sa na rozličné ulice. 

            Najviac sme našli cigaretových ohorkov, obalov od keksíkov, nechýbali fľaše od alkoholu, ale aj rozbité črepníky, poháre s kompótmi, poháre z McDonaldu, psie hračky...  Ani sme netušili, koľko odpadu sa skrýva na malých kúskoch zeme, ktoré sme čistili.

            8.B pre nás pripravila tajničku, ktorú sme počas dopoludnia lúštili. Pripomenula nám že:

            " ZEM JE LEN JEDNA, TAK SI JU CHRÁŇ!"

            ... tak skúsme na to myslieť vždy, keď odbalíme cukrík, dojeme desiatu ... a budeme si môcť všetci s hrdosťou spievať tak, ako si spievame v našej školskej hymne: "Naša škola zelená, na kopčeku stavaná, triedi všetky odpady, ... Naša škola farebná, veľmi dobré deti má ....

        • Orientačný beh O pohár predsedu BSK
          • Orientačný beh O pohár predsedu BSK

          • Dnes sa naši žiaci Emka G. 7.B, Branko P. 7.B, Klárka Č. 8.A, Eliška Š. 8.A, Lucka B. 8.B, Branko O. 8.B, Valér 8.B a Daniel S. 9.A zúčastnili okresného kola sútaže v orientačnom behu O pohár predsedu BSK. Súťažili ako jednotlivci aj ako tímy- tím A dievčatá a tím B chlapci. Aj napriek nepriaznivému počasiu podali vynikajúci výkon a umiestnili sa na pódiu.

            Daniel S. 9.A 1.miesto🥇

            Eliška Š. 8.A 1.miesto🥇

            Klára Č. 8.A 2.miesto🥈 ako jednotlivci.

            Ako tímy sa chlapci umiestnili na 1.mieste🥇🏆

            a dievčatá na krásnom 2.mieste🥈mieste.

            Všetci teda postúpili do krajského kola, kde im budeme držať ✊✊!

            Blahoželáme Vám!

        • Novomestský SWAP
          • Novomestský SWAP

          • Mestská časť Bratislava-Nové Mesto a Ekocharita pozývajú na prvý Novomestský SWAP oblečenia.

            PRAVIDLÁ SWAPU: v piatok (14:00-19:00), prineste pekné, opraté, ožehlené oblečenie →dostanete za to náramok, ktorý bude v sobotu slúžiť ako vstupenka. V sobotu (09:00-13:00) si príďte vybrať čo sa vám páči, nezabudnite si doniesť náramok-vstupenku. Ak si chcete iba prísť vybrať, vstupné je dobrovoľné.

            Zbierame sezónne oblečenie (jar/leto):detské oblečenie dámske a pánske topánky (veľmi zachovalé) módne doplnky kabelky. Nezbierame: spodná bielizeň, pyžamá, špinavé, roztrhané, zničené veci.

            https://www.facebook.com/events/1311990616049076

             

        • Veľkonočné vajíčkové pátranie
          • Veľkonočné vajíčkové pátranie

          • Pred odchodom na veľkonočné prázdniny sme žiakom z prvého stupňa pripravili malé prekvapenie - veľkonočné vajíčkové pátranie.

            Žiaci mali radosť z hľadania vajíčok na ktorých si spoločne i pochutnali.

        • Exkurzia do Brna
          • Exkurzia do Brna

          • Tak sme sa dočkali...

            ... tento školský rok sa štvráci na hodinách prírodovody naučili veľa o hviezdach a jednoduchých strojoch. Svoje vedomosti  sa vybrali upevniť do neďalekého Brna.

            Najskôr navštívili hvezdáreň a planetárium, kde so zatajeným dychom sledovali program „Cesta slnečnou sústavou“. Planéty Slnečnej sústavy sú plné prekvapení. Cesta sa začínala na Mesiaci, pokračovala na Mars, ktorý sa najviac podobá Zemi,  smerovala k štyrom plynným obrom Jupiteru, Saturnu, Uránu a Neptúnu a končila na trpasličej planéte Pluto s tmavými krátermi a zasneženými ľadovcami. Súčasťou predstavenia bola aj prehliadka hviezdnej oblohy, ukážka niekoľkých jasných hviezd a najnápadnejších súhvezdí. V sále digitária pod hviezdnou oblohou so sprievodným slovom lektora bolo veľmi príjemne.

            Druhou zastávkou bolo VIDA science centrum so zážitkovým spoznávaním nehmatateľných prírodných javov na interaktívnych exponátoch. Vyskúšali si stav beztiaže, pocity pri zemetrasení, schopnosť svojich zmyslových receptorov, vyskúšali si rolu televízneho hlásateľa počasia, jazdu na bicykli po lane a mnoho, mnoho ďaľších skvelých technických vynálezov a experimentov.

            Bol to deň plný nezabudnuteľných, poučných a zábavných zážitkov.