• Klub rodičov školy Cádrova - platba ZRPŠ

          • Na Rodičovskej rade bolo dohodnuté, že výška príspevku zostáva nezmenená
            15€/dieťa/polrok
            .

            Zaplatiť je možné samozrejme aj obidva polroky dohromady.

            Platby prosím posielajte na číslo účtu:  3020000773/1100 (Tatrabanka) - POZOR  zmena oproti minulému roku
            Do správy pre prijímateľa uveďte: meno a priezvisko (dieťaťa), triedu.
            Potvrdenie o zaplatení prosím odoslať mailom triednemu dôverníkovi.

          • Poďakovanie

          • Milí rodičia!

            Ďakujem vám, ktorí ste aj napriek nepriazni počasia v pondelok prišli a pomohli nám s úpravou areálu školy. Snažíme sa pre vaše deti vytvoriť príjemné prostredie a som nesmierne rada, že ste ochotní nám pri tom pomôcť.

            riaditeľka školy Miroslava Komorníková

        • Kurz korčuľovania
          • Kurz korčuľovania

          • Deti 1. ročníka sa v súčasnosti učia a zdokonaľujú v korčuľovaní na zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Korčuliarsky kurz je organizovaný „Občianskym združením Jumping Joe“. V skupinkách podľa výkonnosti sa medvedíci, žirafky, tučniaci, či korytnačky pod vedením pekných tréneriek (krasokorčuliarok) učia, hrajú a zdokonaľujú v korčuľovaní.

          • Zmena vedenia školy

          • Zmena vedenia školy

             
            S účinnosťou od 15.11.2012 bola do funkcie riaditeľky Základnej školy s materskou školou Cádrova 23, Bratislava, vymenovaná PaedDr. Miroslava Komorníková
             
            Kontakt:
             
            tel.: 20275593
            email.: riaditel@zscaba.edu.sk     
        • Čo treba vedieť o našej škole.
          • Čo treba vedieť o našej škole.

          • Základná škola s materskou školou na Cádrovej ulici je škola priam rodinného typu, kde sa všetci navzájom poznáme. Škola sa nachádza neďaleko centra mesta v mestskej časti Nové Mesto, časť Kramáre, iba kúsok od pohoria Malé Karpaty.

            Sme jediná základná škola v Bratislave, ktorá poskytuje výučbu francúzskeho jazyka už od 1.ročníka. Kvalifikovaní učitelia a francúzski lektori sú základom úspešného zvládnutia jedného zo svetových jazykov . Vzájomná spolupráca slovenských a francúzskych učiteľov na 1. i 2. stupni ZŠ je predpokladom pre kvalitné jazykové znalosti našich žiakov.

             

            Naše zameranie

            V rámci vzdelávania kladieme dôraz predovšetkým na jazykovú výučbu, a preto už od 1.ročníka sa naši najmenší zoznamujú s dvoma svetovými jazykmi- anglickým a francúzskym. Anglický jazyk je povinný od 1.ročníka (2 hodiny týždenne), v 3.a v 4. ročníku – 4 hodiny týždenne), francúzsky jazyk vyučujeme formou krúžkovej činnosti. Na 1.stupni vyučuje francúzsky jazyk kvalifikovaná vyučujúca francúzskeho jazyka, na 2.stupni pôsobí okrem nej i pani riaditeľka francúzskej školy, a tak majú žiaci možnosť hovoriť a precvičiť si jazyk priamo s človekom francúzskej národnosti.

            Svoje vedomosti z anglického jazyka si naši žiaci neustále prehlbujú i počas štúdia na 2.stupni ZŠ. V 5.ročníku sa s týmto jazykom stretávajú každodenne, v 6. až 9. ročníku sme časovú dotáciu navýšili ešte o 1 vyučovaciu hodinu, a tak majú žiaci anglický jazyk 6x týždenne.

            V snahe zatraktívniť vyučovanie a zapojiť do jazykového vzdelávania i viac predmetov sme od 7.ročníka zaviedli hodiny dejepisu, fyziky a matematiky v anglickom jazyku, počas ktorých využívame CLIL metódu- určitú slovnú zásobu sa žiaci učia v anglickom jazyku, a tak si ďalej obohacujú nielen svoje znalosti z predmetu, ale i znalosti z jazykového vzdelávania.

          • Zelená škola - ocenenie

          • Desiatky slovenských škôl získali medzinárodné ocenenie,

            medzi nimi i naša škola ZŠ s MŠ Cádrova

             

            Titulom a vlajkou medzinárodného vzdelávacieho programu Zelená škola/Eco-Schools sa oddnes môže pýšiť šesťdesiatsedem škôl. Certifikát oceňuje aktivity študentov i učiteľov v ochrane životného prostredia.

             

            Titul Zelená škola je značkou kvality environmentálneho vzdelávania a manažmentu na školách. Okrem Slovenska sa používa v ďalších 46 krajinách sveta. Zelené školy sú nielen ekologickejšie, ale ponúkajú alternatívne metódy výučby so zapojením žiakov. Jedným z cieľov je znížiť vplyv školy na životné prostredie a dosiahnuť, aby sa škola stala iniciátorom pozitívnych zmien vo svojej komunite. Škola, ktorá získala titul, dáva svojim žiakom možnosť učiť sa zážitkom, tráviť viac času v prírode, naučiť sa ju vnímať a chrániť ju.

             

            Na slávnostnom podujatí vo Zvolene boli ocenené materské, základné i stredné školy z celého Slovenska. Ďalších osemnásť ich získalo diplom „Na ceste k Zelenej škole“, ktorý predchádza certifikátu. Silvia Szabóová, jedna z regionálnych koordinátoriek programu, hodnotí piaty ročník pozitívne: „Každoročne sa prihlasuje viac a viac škôl. Tento rok bol zaujímavý najmä prenesením zodpovednosti za environmentálne aktivity na škole na žiakov, teda vyššou mierou participácie,“ myslí si.

             

            Slávnostnej certifikácie sa zúčastnilo asi stopäťdesiat zástupcov škôl, miest, obcí a mimovládnych organizácií, pre ktorých organizátori vo štvrtok pripravili konferenciu „Škola zmeny“ o participácii v environmentálnej výchove.

             

            Zelená škola je najväčší environmentálny program na svete z dielne medzinárodnej Nadácie pre environmentálne vzdelávanie a je doň zapojených 31-tisíc škôl zo všetkých kontinentov. Na Slovensku je v tomto školskom roku registrovaných 152 škôl. Národným garantom certifikácie je sieť environmentálne výchovných organizácií Špirála, koordináciu zabezpečuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica v spolupráci s regionálnymi centrami.Ďalšie informácie nájdete na www.zelenaskola.sk.

             

            Projekt na rozvoj programu Zelená škola je spolufinancovaný z Finančného mechanizmu EHP, Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Exkluzívnym partnerom je Veolia - Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s. a generálnym Východoslovenská energetika, a.s.

        • Zber gaštanov
          • Zber gaštanov

          • Október je predzvesťou jesene. Nielen ľudia sa pomaly pripravujú na zimu, ale aj zvieratá. Naša škola organizuje zber gaštanov. A aj takýmto spôsobom sa snaží zabezpečiť zvieratám v prírode jedlo na zimu. V termíne 3. – 7.10. bude na našej škole prebiehať zber gaštanov. Vyberte sa tento víkend do prírody a prineste v uvedenom termíne gaštany. Odovzdajte ich na 1. stupni do herne ŠKD v čase 7:30 – 8:00. Naši vychovávatelia ich odvážia a prevezmú. Zvieratká sa na ne tešia!

          • ŠTRAJK UČITEĽOV

          • Vážení rodičia,

            väčšina mojich učiteľov mi oznámila, že vo štvrtok dňa 29.9.2016 sa chystajú počas prvých troch vyučovacích hodín vstúpiť do štrajku učiteľov.

            Pre ročníky 1. - 4. bude zabezpečené varovanie a budú prebiehať výchovné predmety, jednotlivé ročníky však budú spojené. Tí z Vás, ktorí chcete podporiť štrajk, resp. máte možnosť ponechať deti doma, priveďte ich až na 4. vyučovaciu hodinu, kedy bude začínať vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            Na druhom stupni - ročníky 5. - 9.-  z uvedeného dôvodu neviem zabezpečiť vyučovací proces. Preto Vás prosím, aby deti prišli až na 4. vyučovaciu hodinu. Ak s tým máte veľký problém zabezpečíme umiestnenie detí na 1. stupni.

            Prevádzka školského klubu detí a školskej jedálne  je zabezpečená bez obmedzenia.

            Ďakujem za pochopenie

            Miroslava Komorníková

            riaditeľka školy

             

             

        • Krúžky
          • Krúžky

          • OZNAM

            V týždni od 3.10. do 7.10. sa budú konať prvé hodiny všetkých krúžkov. Prosíme všetkých záujemcov o krúžky, aby sa dostavili na prvé hodiny podľa časového harmonogramu pri krúžkoch. 

            Záujemcovia o chemický krúžok sa stretávajú v prírodovednej učebni v piatok 7.10. o 14:00

             

        • Predaná nevesta
          • Predaná nevesta

          • Dnes sa v našej jedálni predala nevesta! Dokonca dvakrát!

            Že čo?! Predaná nevesta v školskej jedálni? Áno, presne tak.

            Dňa 26.09.2016 sa uskutočnil v priestoroch našej jedálne výchovný koncert pod názvom predaná nevesta. Tento koncert bol pokračovaním úspešne realizovaného predstavenia "Opera nás zabáva: - G. Donizetti - Nápoj lásky", ktorého sa zúčastnili žiaci 2. stupňa v minulom školskom roku. 

            Dielo bolo dynamické, živé, interaktívne a bolo vidieť na deťoch, že sa nenudia. Skvelé operné ukážky hercov našim velkáčom ukázali, že opera nemusí byť nutne nuda a tragédia, ale môže byť aj veselá a so šťastným koncom. Na konci decká tlieskali dlho a hlasno. 

            Možno i to spôsobilo, že po nás si predstavenie so záujmom pozreli aj naši menší žiaci a to konkrétne tretiaci a štvrtáci. 

            A kto neveríte, vyčkajte a čoskoro na vlastné oči uvidíte prostredníctvom fotiek, že sme Vám hovorili pravdu :)

          • Zber papiera

          • Na známosť sa všetkým dáva, že na našej škole bude v termíne 3.10. - 14.10. zber papiera. Preto vyzývame veľkých aj malých, poslušných aj nezbedných, aby sa poobzerali pod posteľou, za skriňou, v šuflíkoch a hocikde inde po papieroch, ktoré by inak skončili v koši. Radi sa skamarátime s vašimi popísanými papiermi, výkresmi, zošitmi. Očkom môžeme hodiť aj do letákov a novín, avšak kartóny a lepenky neberieme.

            A čo zato? Možno nejaká súťaž, nejaké drobásky pre triedu a hlavne dobrý pocit, že ste zase trocha ozeleneli a neskončil papier v koši a následne na skládke. 

            A teraz, keď už ste nabudení nosiť nám papier - najradšej sme, keď balíček pekne zviažete, označíte menom a triedou a necháte položený pri vstupe do budovy II. stupňa ZŠ. 

            Dopredu ďakujeme :)

        • Rodičovská brigáda - ĎAKUJEME
          • Rodičovská brigáda - ĎAKUJEME

          • ĎAKUJEME všetkým rodičom, ktorí sa zúčastnili našej piatkovej brigády. Veľmi si to vážime :-)

            V našom areáli sa čoskoro objavia krásne náučné tabule!

             

          • Aurelium - zážitkové centrum vedy

          • Najlepšie sa každý učí pomocou vlastných skúseností a zážitkov. Potvrdia vám to aj naši žiaci 6., 7. a 8. ročníka. Deti sa nielen pobavili, ale sa aj všeličo naučili a hlavne si všetky exponáty vyskúšali.