• POZNÁM DVE RUKY
          • POZNÁM DVE RUKY

          • "Poznám dve ruky, drsné a zároveň jemné, voňajú chlebom a žltými klasmi. Hladia ma medom, kvapkami lásky. Choroby liečia a smútok hoja, tichučko vravia: Si láska moja."

            Týmito citlivými a vrúcnymi slovami sme sa prihovorili našim milým starším spoluobčanom, našim drahým starým rodičom v kultúrnom stredisku na Kramároch.

            Naše básničky, piesne a tance im povedali, že ich máme veľmi radi, nevieme si predstaviť náš život bez nich a aj keď im to nehovoríme tak často, ako by si to zaslúžili, nosíme ich pevne v našich v srdiečkach.

            Starí rodičia: "Ľúbime Vás z celého srdca!"

            "Prešli ste kus cesty plnej bolesti, lásky, odhodlania, túžby,

            neraz ste zdolali brody, rieky,

            zostaňte tu s nami, starkí naši, na dlhé veky!"

            Slzičky dojatia v očiach našich drahých nám boli najkrajšou odmenou.

            Ďakujeme!

            Aby ste sa i Vy vcítili do našej kože, prinášame pár fotiek. sú v galérii POZNÁM DVE RUKY.

          • Prírodné javy

          • Na škole sme mali pokusníkov!

            Nadšeným tretiakom, štvrtákom a piatakom ukázali krásu prírodných javov v "laboratórnych" podmienkach.

            Deti mali z podujatia super zážitok. Prinášame zopár ich odpovedí:

            "Páčilo sa mi všetko, ale hlavne ohňopád, od malička ma fascinoval oheň."

            "Veľmi sa mi páčila sopka a ohnivý vodopád."

            "sa páčilo ohňové tornádo, lebo tam bol "oheň a bolo to efektné a ešte sopka."

            "Mne sa páčila hmla, lebo mám rád strašidelné veci."

            "Najviac sa  mi páčili guľôčky, lebo sme si ich mohli zobrať domov, ešte som také gélové guľôčky nevidel(a)."

            "Mne sa páčilo úplne všetko, bolo to super, bolo to veľmi zaujímavé a poučné."

            "Ohňopád a ohnivé efekty boli super."

            "Veľmi veľa som sa dozvedel a všeličo som pochopil."

            "Vlny boli super, milujem vodu a vlny."

            Pár fotiek z akcie sme pridali aj do galérie Prírodné javy.

        • Cezpoľný beh - obvodné kolo
          • Cezpoľný beh - obvodné kolo

          • 13.10.2016 sa konalo obvodné kolo cezpoľného behu. Naši žiaci dosiahli nasledovné umiestnenia: 
            3.miesto Katarína Miznerová
            2.miesto družstvo dievčatá  (Miznerová, Tevecová, Bodišová 8.A)
            Mladší žiaci : 1.m Andrej Tomaščin, 2.m  Bruno Herceg, 3.m David Svitek

            Všetkým gratulujeme.

            Do galérie Cezpoľný beh - obvodné kolo boli pridané fotografie.

        • Royal Canin
          • Royal Canin

          • V pondelok 10.10.2016 do našej školy zavítala lektorka z firmy ROYAL CANIN, ktorá prišla deťom urobiť prednášku o tom, ako sa majú správne starať o svoje domáce zvieratká. Deti si odniesli veľa užitočných rád. Do galérie Royal Canin boli pridané fotografie.

        • Bábiky
          • Bábiky

          • Dňa 22.9.2016 sa naše deti z ŠKD zúčastnili výstavy bábik v DK Kramáre. Deti mali možnosť vidieť množstvo bábik nielen z rôznych krajov Slovenska, ale aj iných kútov sveta. Do galérie Bábiky sú pridané fotografie.

          • Náš vynovený náučný areál!!!

          • Niektorí ste si už možno všimli, že areál našej školy zdobia nové prírastky. Ide o 4 informačné tabule, ktoré dokopy tvoria biocestu Cádrováčik. Vďaka nim sa dozviete kopu zaujímavostí a možno sa aj nájdete na niektorej z fotiek :) 

            PS: vo fotoalbume sú už aj nejaké tie fotky :)

          • Cosmos Discovery

          • Dostalo sa nám do uší, že v Inchebe sa odohráva výstava Cosmos Discovery. Našlo sa pár žiakov, ktorých táto výstava zaujala a tak sme sa rozhodli, že sa na ňu pôjdeme pozrieť. Aby sme nemuseli dobiehať učivo, vyrážalo sa zo školy až 13:00. Žiakov sprevádzala pani riaditeľka a pani učiteľka Keszeghová. Veríme, že bola táto výstava pre deti náučná a zaujímavá. To, že sa zabavili, však vieme zaručiť. Ale posúďte sami a pozrite si fotky.  

            Svoje nám o tom povedal aj jeden z účastníkov: "Výstava Cosmos discovery je zaujímavá prehliadka vesmírnych artefaktov napr. reálne skafandre, v ktorých sa chodilo do vesmíru. Okrem toho bola na výstave možnosť vidieť aj časti reálnych modulov, napodobeniny vesmírnych  sond, mini modely raketoplánov a ich pohoničov. Počas prehliadky návštevníkov  nás  sprevádzalposluchový sprievodca. Deti si mohli vyskúšať simulátor cesty v rakete.  Okrem toho tam je ešte veĺa iných zaujímavostí."

          • NOC VÝSKUMNÍKOV

          • Aj sme zabudli spomenúť, že 30.09. sa niektorí z nás zúčastnili Noci Výskumníkov. Bolo úplne super, dozvedeli sme sa kopu zaujímavostí a zabavili sme sa pri stánkoch s rôznymi ukážkami. Sprevádzali nás pán učiteľ Gulai a pani učiteľka Keszeghová a nakoľko všetky tie výskumnícke veci zaujali aj ich, nestíhali moc fotiť. 

            Ale pár fotiek sa predsalen urobilo a tie uvidíte, keď kliknete SEM

        • ŠVP - 4. ročník
          • ŠVP - 4. ročník

          • V tomto školskom roku sme sa my, štvrtáci , vybrali do Tatier!

            Sú naozaj krásne. Horský vzduch bol tak čistý, čerstvý, až sa nám podaktorým vyslovene z neho hlava zakrútila. Naozaj. Pani učiteľky hovorili, že sme mali zdravú farbu, červené líčka. Vôbec nám nevadilo, že sme neboli ,  upravení,  učesaní a krásni. Boli sme najkrajší. Povedali nám to hviezdy z tak nádhernej večernej  hviezdnej oblohy, akú sme ešte nevideli!  No a keď si ešte v pozadí obzoru predstavíte úžasný Kriváň, čo ozaj bolo, asi Vám už viac ani nemusíme písať.

            O výletoch do rozprávkovej Demänovskej ľadovej jaskyne , do života v minulosti v skanzene v Pribyline , o kopcoch  zmrzlín a sorbetov z cukrárne v Liptovskom Mikuláši Vám už ozaj nepovieme , lebo máme s Vami zľutovanie a nechceme Vás toľko trápiť .

            No ale ešte nemôžeme vynechať niečo: Spomíname a sníva sa nám stále o makových rezancoch , o buchtách skoro 10 centimetrových , rovných ako sviece, o voňavej slepačej polievke, kde lyžica v rezancoch ,,stála´´, o špagetách, kde sa mäsko nehľadalo, ale sa na vidličku samé naberalo,... sníva sa a sníva, o Vás , dobrá pani kuchárka, kdeže ste ?

            Končíme, nebojte sa ! Vieme. Čo to s Vami robí !

            Vaše najlepšie štvrtácke detičky!!!

            Do galérie ŠVP - 4. ročník boli pridané fotografie.

          • Daj si čas!

          • Takto znie názov televíznej súťažnej relácie, v ktorej dňa 14.6.2016 súťažili Nina Jelšíková, Milan Samuel Zemeš, Jakub Čimbora, Michaela Studená.  Prišli  ich povzbudiť nasledovné triedy: 6.A, 7.A, 8.A. Naživo sme boli účastníkmi nakrúcania televíznej relácie a mohli sme sledovať náročnú prácu režiséra, kameramanov, moderátorov, ... Odmenami pre nás boli zaujímavé encyklopédie a množstvo nových zážitkov!

        • Mobilné planetárium
          • Mobilné planetárium

          • Žiaci II. stupňa sa 8.6. 2016 zúčastnili podujatia s názvom MOBILNÉ PLANETÁRIUM. Prostredníctvom filmového spracovania, tajuplnej a príjemnej atmosféry sa  dozvedeli o živote vo vesmíre, o vzniku života, sveta. Existuje život vo vesmíre? Sme tu sami? S napätím očakávajme príchod októbra 2016, pretože sa uskutoční prieskum existencie života na MARSE!

            Do galérie Mobilné planetárium boli pridané fotografie.

        • Kúzelný deň s kúzelníkom
          • Kúzelný deň s kúzelníkom

          • Naši druháci a tretiaci sa v utorok 30.5. tešili do školy o čosi viac ako iné deti. Čakalo ich totiž stretnutie s kúzelníkom Ivanom. Kto už by nemal rád všakovaké to čarovanie. A bolo že  sa veru čomu čudovať.  Išli sme si oči vyočiť, no na jeho finty nikto z nás prísť nevedel. Aby deti mohli kúzelníkovi pomáhať, potrebovali sa najskôr rozcvičiť. Dva prsty tak,  jeden tak a na druhej ruke úplne naopak....no namojveru, celkom nás všetkých doplietol.  A jeho pomocníci boli z neho zmätení ešte viac. Ako to len urobil, čudovala sa Danka,  keď namiesto guľôčky, ktorú držala pevne v dlani sa jej zjavila raz kocka, inokedy zajko a potom srdce. A Hans (a my všetci s ním) zas nevedel pochopiť prečo má zrazu v dlani 4 malé farebné handričky, keď predtým držal štvorfarebnú šatku. Jeho kúzla nám vyčarúvali nielen údiv na tvári, ale aj široký úsmev. Neraz nám od smiechu i slzy tiekli. Na záver tohto vydareného podujatia nás obdaroval vlastnoručne vyrobenými balónovými zvieratkami. Všetci sme z nich mali veľkú radosť a hrdo sme si ich odnášali domov.

            Do galérie Kúzelník boli pridané fotografie.

        • Divadlo Tri prasiatka
          • Divadlo Tri prasiatka

          • Dňa 25. mája sa naši prváci vybrali za kultúrou. Boli na predstavení „Tri prasiatka“ v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Rozprávka, ktorá bola plná veselých pesničiek sa žiakom veľmi páčila. Aj táto rozprávka mala šťastný koniec a deti určite aj poučila.

            Do galérie Divadlo Tri prasiatka boli pridané fotografie.

        • Pozdrav nasich ziakov z LOH 2016
          • Pozdrav nasich ziakov z LOH 2016

          • Pozdrav našich žiakov  LOH 2016  Rio de Janeiro

            ________________________________________________________

            Tento rok je  pre všetkých  malých aj veľkých športovcov a priaznivcov športu -výnimočný !

            O pár týždňov začína veľký sviatok, začnú sa konať LETNÉ OLYMPIJSKÉ HRY . Usporiadateľská krajina v spolupráci s Bibianou pod patronátom veľvyslankyne  Brazílskeho veľvyslanectva  pani Susann Kleebank  - vyhlásili výtvarnú súťaž : RIO A   LETNÉ OLYMPIJSKÉ HRY 

            Téma upútala  našich žiakov, pozreli si video o Brazílii, dozvedeli sme sa, že tvar Brazílie pripomína srdce, krajina je otočená k Atlantickému oceánu , Európe, Afrike a Severnej Amerike a tak otvára náruč návštevníkom zo všetkých kútov sveta. Prečítali sme  si o soche Krista, o nádhernej architektúre miest,  o zvykoch  v tejto pre nás exotickej krajine, dozvedeli sa o minulosti  a súčasnosti Olympiády,  zatancovali si SAMBU, zaspievali si BOSSA NOVA . Brazília je kolískou slávnych futbalistov ako RONALDO, ROMÁRIO,RONALDINO, ZICO ,  no najlepším zostáva PELÉ ,ktorý strelil najviac gólov v histórii. Nemôžeme zabudnúť na majstrov za volantom, napríklad FITIPALDI, SENNA, BARICHELLO.

            Výtvarné práce boli zrazu hotové !  Bolo v nich zachytené  všetko: leto, túžba, tanec, športové zápasy, letné športy, atletické, plavecké , futbalové štadióny, športovci, v pozadí s krásnou scenériou RIA. ,, Už len tam vkročiť  !„

            No a tak sme niektoré naše výtvarné pozdravy odniesli rovno  na Brazílske veľvyslanectvo. Veľmi sa všetkým páčili a  naše deti pozvali na návštevu .

            Stalo sa!  Autori výtvarných  prác spolu s ostatnými kamarátmi z 2.A a 4.B  tr. navštívili  krásnu budovu Brazílskeho veľvyslanectva na Palisádach. Všetci    boli stále usmievaví, milí , srdeční , celý čas sa nám venovali ako ozajstnej návšteve!  Premietli nám brazílsky film  :TAJNÁ . Bol o deťoch ,  ktoré žijú v Amazónskom pralese, kde stromy dosahujú výšku až  60 metrov a na  občiahnutie  takého gaštanovníka by bolo treba až 11 ľudí. List zo stromu Polinogacea  coccoloba je väčší ako človek ! Ľudia tu žijú v úzkom vzťahu s prírodou. Krásny bol vzťah Kačiči –indiánske dievčatko,  ku svojmu psíkovi Borisovi. Táto zvieracia herecká postava  mala  až 50 hereckých psíkov, pretože film sa nakrúcal 3 roky a v tom čase sa jeho podoby rýchlo menili. Deti vo filme neboli herci,  ale domorodí obyvatelia, indiáni. Hrali presvedčivo a asi aj preto 80 minút trvania filmu ubehlo ako voda.

             Dostali sme diplomy, darčeky, čakali na nás pukance, džús.  My sme všetkým venovali  za celú našu školu  výtvarný  pozdrav , zaželali sme im veľa šťastných športovcov, ničím a nikým nerušené LOH a poďakovali sme sa  za všetkých v ich portugalskom jazyku.  No , dúfame  len, že bolo  z nášho textu aspoň trochu rozumieť. Podľa ich  radostného úsmevu určite!

            Veď  sme len deti a možno niekedy  tú Brazíliu naozaj navštívime , možno budeme  niekedy  spomínať a povieme si , že veď túto  krásnu krajinu  s milými  ľuďmi už  predsa dobre poznáme !

            Ako dopadneme v súťaži ešte nevieme, ale to predsa ani nie je dôležité !

            Všetko najlepšie RIO, všetko najlepšie OLYMPIÁDA !

            Do galérie Pozdrav nasich ziakov z LOH 2016 boli pridané fotografie.

        • Svetový deň atletiky
          • Svetový deň atletiky

          • Dňa 12.5.2016 sa žiaci 2.ročníka zúčastnili atletických pretekov pri príležitosti SVETOVÉHO DŇA ATLETIKY. V konkurencii 12 škôl  húževnato bojovali, aby spoločnými silami získali čo najlepšie umiestnenie pre našu školu.  Ďakujeme.

            Do galérie Svetový deň atletiky boli pridané fotografie.