• EDUCATE
          • EDUCATE

          • Minulý týždeň, v dňoch od 23. - 27. 01. 2017, bol pre našich žiakov veľmi výnimočný. Navštívili nás stážisti z Lotyšska, Malajzie, Číny a Indonézie. Okrem toho, že žiaci spoznali nové krajiny a naučili sa mnoho nového, tým že museli rozprávať výhradne po anglicky, upevnili si svoje komunikačné zručnosti a v neposlednom rade získali nové priateľstvá. Kliknite na EDUCATE pre fotky :) 

        • Vianočná burza
          • Vianočná burza

          • Výťažok z burzy bol 1860 eur!!! ĎAKUJEME

            Hurá, mali sme vianočnú burzu a bolo skvelo! Deti sa postarali o pekný a hlavne pestrý program a následne potešili burzou, ktorá pre mnohých vyriešila problémy s vianočnými darčekmi. Dobre obišli aj tí, ktorí boli hladní. Mali sme super kapustnicu a koláče.

            Ďakujeme, že ste prišli, tešíme sa na Vás aj nabudúce a prajeme krásne sviatky!

            Fotky z podujatia nájdete po kliknutí na Vianočná burza

          • Záložka do knihy spája školy

          • Záložka do knihy spája školy

            Áno! Áno!I tento rok sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy (Čítam, čítaš, čítame).

            Ako partnerská škola nám bola pridelená Základná škola s materskou školou Zavar.

            Naši žiaci sú výnimoční, tvoriví a kreatívni! Majú výbornú fantáziu, snažili sa prostredníctvom svojich

            záložiek motivovať aj iných k čítaniu, zároveň k tvoreniu záložiek pristupovali i s humorom.

             

            „Bratovi som kúpil knižku,o ktorej predavačka povedala, že pri nej prestane dýchať.“

             „V tomto roku som prečítal veľa kníh a obe boli dobré!“

            „Zajtra neprídem do školy, pani učiteľka povedala, že toho, kto sa nenaučí básničku, nechce ani vidieť.“

             

            „Kniha – múdrosť v nej ukrytá.“

            „Kniha – najlepší priateľ človeka.“

            „Čítanie je pre dušu tým, čo pre telo cvičenie.“

            „Čítaj, aby si žil.“

             

            Úsilie našich žiakov nevyšlo nazmar. Uskutočnilo sa totiž hlasovanie o najzaujímavejšiu a najkrajšiu

            záložku na prvom a druhom stupni. Áno, boli krásne!.

             

            TADÁ... Prvé tri najkrajšie z prvého a druhého stupňa. Blahoželáme!

            I. stupeň

            1. miesto   GabkoJanoš (2.B)

            2. miesto   Simona Fabianová (3.A)

            3. miesto   Sára Danková (4.A)

             

            II. stupeň

            1. miesto   Laura Príkazská (6.A)

            2. miesto   Veronika Štajgárová (6.A)

            3. miesto   Miška Studená (7.A)

             

          • Filmový kabinet deťom

          • Pohyblivé obrázky pre dospelých, ale hlavne pre deti nás privítali na podujatí, ktoré vzniklo z lásky k magickému svetu filmu.
            Žiaci 3.a 5. ročníka v rámci vyučovania výtvarnej výchovy zistili, že animované umenie nám dokáže vzrušujúcim spôsobom, prostredníctvom fantázie a príbehov rozprávať o skutočnom svete okolo nás i v nás.
            Filmový kabinet oboznámil žiakov  s tvorbou slovenských animátorov staršieho i novšieho dáta.
            V dnešnej dobe, kedy sú deti odchované najmä na televíznych seriáloch a rodinných megafilmoch zahraničnej produkcie, toto podujatie prinieslo závan umenia, ktoré je citlivé, poetické, naše. 
            Okrem samotných filmov ponúklo deťom aj možnosť zblízka si prezrieť a priamo si chytiť niektoré rekvizity, používané pri výrobe animovaných filmov. 
            Všetko veľmi pekne opísala Veronika Dunajská z 3.B triedy:

            "Na dnešnej návšteve v kine Lumiér sa mi veľmi páčila animovaná rozprávka o bábätku v banke, kde sa z malého bábätka v kočíku stal záchranca banky. Páčili sa mi aj rekvizity, napríklad vrana s drôtikovými krídlami, aby sa polohy letu mohli jednoduchšie a rýchlo obmieňať. Avokádo a baklažán zo špeciálnej plastelíny sa tiež dokážu meniť podľa potreby, nemusia sa stále modelovať nové. Animovanie je super zábava, ale aj ťažká a hlavne trpezlivá práca!" 

            Tamarka Lentvorská :
            "Videli sme 6 krátkych animačných rozprávok, z ktorých sa mi najviac páčila rozprávka: Chyťte ho! Bola o chlapcovi, ktorý bol neposlušný a mal ceruzku, ktorou nakreslil v múzeu do kroniky prasa. Za trest sa ocitol v Krajine ničoho, prasa ho prenasledovalo. Postupne sa dostal z neba do pekla, aby sa naučil, že do kroniky sa prasa nekreslí. Nakoniec to všetko dobre dopadlo, predstavy zmizli a prasa zostalo len na papieri. Celý program sa mi veľmi páčil, lebo v krajine animácii je možné všetko!"

            V škole  sme  si vyrobili FLIPBOOK /obrázková knižka v pohybe , na ktorej sú rozkreslené jednotlivé fázy pohybu/. Rýchlym listovaním sa zdá, že sa postavičky pohybujú./, alebo aspoň kúzelnícku ceruzku, kde sa na spodnú i vrchnú časť papiera nakreslí jednoduchý obrázok. Vrchná časť sa zroluje na ceruzku a pohybom ceruzky sa náš obrázok hýbe.
            Veľmi sa nám páčili aj pohodlné sedačky, na ktorých sme mohli sedieť!

             

          • R A D N I C A

          • Pokračujeme aj v tomto školskom roku!
            Naše stretnutia  sa konajú pod názvom: "POĎTE S NAMI NA PRECHÁDZKY S PÁNOM MARQUARTOM". Stretávame sa v uliciach Bratislavy aj v ateliéri. Múzeum mesta Bratislavy v rámci projektu Múzeum má budúcnosť pre nás pripravuje veľmi pozoruhodné stretnutia s Máriou Teréziou, dozvedáme sa o krásnych budovách mesta, počúvame tajomné príbehy , navštevujeme výstavy.  Podľa Marquartovho plánu z r. 1765 hľadáme pamäť dôležitých miest, ktoré sa nám zachovali. Všetko potom v detskom ateliéri v budove STAREJ RADNICE  modelujeme, maľujeme. Navštívili sme rokokový Apponyiho  palác z r. 1851, poprezerali sme si Primaciálny  šľachtický palác. Krásna bola kaplnka svätého Ladislava s 2 sochami zo 16.storočia.
            Nový program nás informuje o histórii mesta, prechádzame sa na čerstvom vzduchu, pežívame príjemnú sobotňajšiu  atmosféru v ateliéri pri tvorivej činnosti. Stávajú sa z nás historickí keramikári! Príďte aj vy, rozšírite našu  rodinu "Radničiarov". / bližšie info u p. uč. Jakubisovej/   Tešíme sa, že k žiakom z 5.B, pribudli aj detičky z 3.ročníka.
            DOVIDENIA , pán Marquart , uvidíme sa vo Vianočnom čase!
             

          • Prváci na ľade

          • Stalo sa nepísanou tradíciou, že naši malí prváčikovia sa okrem prvých písmeniek, pasujú aj s ľadom. Tak tomu bolo aj tento školský rok. Vďaka finančnej podpore z mestskej časti, sa tento rok korčuľovania zúčastnilo oveľa viac prváčikov. Niektorí z nich stáli na ľade po prvý krát, iní boli už hotoví korčuliarski majstri. Šikovní tréneri si detičky podeli podľa ich predošlých skúseností, aby sa im mohli individuálne venovať a zlepšovať ich výkony. A nebolo žiačika, ktorý by sa na ľad napriek občasným, neraz i tvrdým pádom, netešil. Najväčšou odmenou im bol posledný deň. Na ľade sa vyšantili v maskách od výmyslu sveta. Buďte v strehu! Čoskoro pribudnú aj fotky :)

          • CÁDROVINY - ZNOVA OBROVSKÝ ÚSPECH

          • Hurá! Či veríte a či nie, priniesli sme si domov ďalšie ocenenie. 

            Náš časopis je znova 3. najlepší na Slovensku!

            Cádroviny získali v celoslovenskej súťaži triednych a školských časopisov MŠ, ZŠ, SŠ, ŠŠ a školských zariadení a škôl v zahraničí s výučbou jazyka slovenského PRO SLAVIS 2016

            3. miesto v II. kategórii/školské časopisy
            za časopis CÁDROVINY

        • Pochod svetlonosov
          • Pochod svetlonosov

          • V stredu sa nám spoločne podarilo zahnať tmu a zlých duchov vďaka nášmu pochodu svetlonosov, počas ktorého sme do tmavých ulíc priniesli svetlo.

            Vám, ktorí ste sa nemohli zúčastniť, alebo ste sa zúčastnili a chcete sa nájsť na fotkách teraz prinášame fotky z podujatia. Nájdete ich v galérii Pochod svetlonosov.