• Súťaž v spoločenských hrách

          • Hráte radi spoločenské hry? Deti v ŠKD určite áno. Počas týždňa si deti "merali sily" v šachu, človeče, nehnevaj sa, pexese a kartových hrách. V piatok 24.11.2017 sa zišli tí najlepší hráči z tried vo finále a pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

          • Anglické divadlo

          • Smelý zajko v Afrike... túto knihu poznali veľmi dobre už naši rodičia, ba aj starí rodičia. My sme si dnes príbeh smelého zajka pozreli trošku netradične. Navštívili sme anglicko-slovenské divadelné predstavenie. Malý zajko sa rozhodol okúsiť svet a tak sa s batôžkom plným buchiet vydal do sveta. Na svojich potulkách spoznával nové veci, túžil presláviť sa a dokázať niečo veľké. A keďže bol nielen smelý, ale aj múdry, jeho sny sa mu vyplnili. Divadielko nás nesmierne bavilo. Bolo plné nápaditých situácii a veselých pesničiek. Martinskí divadelníci opäť nesklamali a pripravili nám jedinečný umelecký zážitok.

          • Lampiónový sprievod

          • 8.11. sa na našej škole uskutočnil nočný lampiónový pochod. Bolo úžasne, deti mali krásne kostýmy, priniesli si so sebou tekvičky, lampióny a iné svietiace výtvory. Vybrali sme sa rozžiariť ulice Bratislavy a naladili sme čarokrásnu atmosféru. Naše svietiace výtvory boli symbolom svetla a dobra a mali za účel odohnať zlo a všetky zlé bytosti. Záverom nás čakala ohňová šou, ktorá bola takisto pôvabná. 

          • Noc v škole

          • Dobrú noc, už je 20:00, zajtra vstávame do školy! Ale kdeže, takto to nefunguje, o 20:00 hodine to ešte len začína, noc je ešte mladá. Zábava, smiech sa ozýva z každej triedy. Žiaci si so sebou odnášajú nové zážitky, upevňujú si priateľstvá a vždy sa majú o čom rozprávať. Nesmú chýbať ani hry a takisto aj dobrý film. 

          • Týždeň vedy a techniky

          • V piatok 10.11.2017 sme v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku navštívili výstavisko Incheba, kde sa konala Interaktívna výstava o vede a technike  - Veda netradične, ktorú pripravilo Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky. 

            Naši žiaci mohli navštíviť interaktívne stánky, prelistovať časopis Quark, zapojiť sa do zaujímavých súťaží a kvízov a aj vyhrať rôzne ceny.

            V stánku AMAVeda si žiaci mohli vyskúšať jednoduché chemické pokusy, chromatografiu - zistili, z akých farieb sa skladá ich obľúbená farba; a meranie pH roztokov - zásaditý, kyslý či neutrálny? 

            V stánku Fablab deti videli ukážky vecí, vyrobených na laserovom vyrezávači, rezači fólií, 3D tlačiarni.

            Žiakov veľmi zaujal stánok Robotika s RoboTech Vision s.r.o, v ktorom vystavovatelia predviedli rôznych robotov. Ako napríklad: Androver - štvorkolesový mobilný robot založený na operačnom systéme Android. Jeho pohyby je možné ovládať pomocou mobilného telefónu, ktorý slúži ako volant, NAO - ukážka humanoidného robota v spolupráci s Národným centrom robotiky, Ozoboty - malé programovateľné mobilné roboty pre deti schopné sledovať farebné čiary.

            Ústav molekulárnej biológie SAV pripravil stánok Včielky vedcom, vedci ľuďom, v ktorom si žiaci rozšírili svoje vedomosti o živote včiel a o využití včelích produktov v modernej medicíne

            Deti sa pobavili aj v stánku Slovenských elektrární, v ktorom im vlasy stáli "dupkom".

          • Múzeum holokaustu

          •       Naši deviataci navštívili začiatkom októbra Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora. Predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len táborom v Seredi ich prešlo približne 16 000, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Prehliadka s lektorským výkladom bola veľmi poučná. Mnohým sa tisli slzy do očí, keď počúvali príbehy ľudí, ktorí zažili hrôzy druhej svetovej vojny.

          • Brno

          • Týždeň vedy a techniky

            Dátumy 6.11. – 12.11. sa tento rok niesli v znamení vedy a techniky. Cieľom je vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, práve veda a technika pomáhajú riešiť globálne problémy a zlepšovať našu životnú úroveň. Pri tejto príležitosti sme dňa 8.11. so žiakmi navštívili planetárium v Brne. Ukázali nám, aký fantastický je vesmír, ako vznikli planéty, súhvezdia a pod. Navštívili sme aj zážitkové centrum VIDA s atraktívnymi exponátmi, žiaci si mohli vyskúšať riadenie ponorky, stav beztiaže, bicykel na lane, vytvorenie tornáda, ... 10.11. žiaci zažili vedu naozaj netradične!  FOTO

          • Korčuľovanie

          • Október sa v prvých triedach niesol predovšetkým v znamení korčuľovania. S podporou mestskej časti Bratislava - Nové mesto sme sa už tradične zúčastnili dvojtýždňovej školy korčuľovania. Veľmi sme sa na ňu tešili. Boli medzi nami takí, ktorí sú na ľade veľmi zdatní a predvádzali skvelé korčuliarske kúsky; no boli aj takí, ktorí sa naň v korčuliach postavili po prvýkrát. Nesmelý cupot po ľade sa s každým novým dňom postupne menil na čoraz ladnejšie pohyby. A hoci sa občas pritrafil aj pád, úsmev z tváre nám neschádzal a všetci sme sa tešili na nový korčuliarsky deň. Na záver kurzu sme sa všetci vyšantili v karnevalových maskách. 

            Fotografie

        • Hovoríme o jedle
          • Hovoríme o jedle

          • Hovorme o jedle  -  CHUTNÉ MAĽOVANIE

            ,,Chutné ´´a nápadité práce vytvorili naše šikovné deti!!!

                       Výtvarná súťaž na našej škole priniesla úspechy. Žiaci I. aj II. stupňa svojim chutným maľovaním vyvolávali a podporovali spoluprácu a aktívnu účasť našej školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu.

                      Múdra a spravodlivá žiacka porota nakoniec vybrala.

             Víťazmi sa stali:

            -Veronika Štajgárová   7.A -  Zdravie a sladkosti

            -Lucia Páleníková        5.A -  Ježko potravou neplytvá

            -Jaroslav Dohnal          4.B –  Pyramída zdravia

            -Zoroslav Zita               6.A –  Keep calm and eat apples

            -Kira Bulygina               1.A – Usmievavá vitamínová misa

            -Kristína Sviteková        1.C – Mrkvičky, držte sa!

            -Sergej Kuriš                 5.A – Jedz zdravo, hýb sa, aj Ty budeš silný!

            -Sofia Kurišová              5.A – Pizza na zdravý spôsob

            -Filip Kyrinovič               6.A – Ovocie Ti dodá nielen zdravie, ale aj energiu!

            -Yeva Hentosch             4.A – Pestrá strava

            -Peter Bachratý              6.A – Zdravé jablko si dám a vitamíny v sebe mám!

             

            GRATULUJEME !

            Buďte všetci aktívni a kreatívni  aj v živote, veď ZMENA  môže byť tiež JEDLÁ !

             Pozrite si aj detské práce

        • Prejav sa pohybom
          • Prejav sa pohybom

          • 13.10. sme mali nečakanú návštevu. Pýtate sa koho? Miroslava Žilku, vynikajúceho a známeho tanečníka, ktorý má za sebou niekoľko úspechov. Zavítal aj k nám do školy za našimi žiakmi. Ukázal nám, že tanec dokáže človeka uvoľniť, tanec dokáže človeku zlepšiť náladu a vyčariť mu úsmev na tvári. Naši žiaci mali možnosť vidieť niekoľko typov tanca, dokonca si ho mohli priamo s ním aj zatancovať. Deti mali miestami od úžasu otvorené ústa a potlesk sa ozýval celou miestnosťou. Veríme, že aj našich žiakov motivoval k tancu a aj oni sa budú prejavovať aj pohybom!  FOTO 

          • Koniec zberu gaštanov

          • Na našej škole sa už skončil zber gaštanov. Všetkým "zberateľom" ĎAKUJEME, že týmto pomôžu zvieratkám lepšie prežiť zimu.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Začíname jesenný zber papiera. Papier nezabudnite podpísať, označiť triedou, odvážiť a priniesť pred budovu 2. stupňa.

            Zbierame do 12.10. 2017.