• Zber papiera
          • Zber papiera

          • Od utorka 8. januára do 18. januára 2019 bude na našej škole prebiehať zber papiera. Nezabudnite papier odvážiť a vložiť do kontajnera. Hmotnosť nahláste triednej p. učiteľke. Ak nemáte možnosť papier odvážiť, podpíšte ho, označte triedou a prineste pred budovu 2. stupňa. Nenoste prosím vás kartóny, ani knihy s pevnými obalmi.

        • Nový rok 2019
          • Nový rok 2019

          • V roku 2019 Vám prajeme všetko, čo radosť vzbudí,

            veľa lásky, čo spája ľudí.

            Nech Vás láska sprevádza na každom kroku

            v každý deň v celom novom roku.

             

            Stretneme sa po vianočných prázdninách 08.01.2019.

          • Vianoce

          • Všetkým Vám prajeme pokojné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia a šťastia v novom roku 2019.

            Tešíme sa na stretnutie 8.1.2019 (utorok).

          • Naši francúzštinári

          • Základná škola Cádrova sa môže pochváliť aj tým, že má skvelých francúzštinárov. Dňa 23. 11. 2018 k nám zavítali Francúzi z Francúzskeho inštitútu, aby našim najšikovnejším odovzdali diplomy DELF s medzinárodnou platnosťou. Taktiež nám porozprávali o svojich aktivitách a iných súťažiach, na ktorých sa môžu deti zúčastniť. Žiaci mali možnosť dostať sa do kontaktu s francúzštinou aj v praxi a zistiť prečo je dôležité sa ju učiť. 

            Do galérie Naši francúzštinári boli pridané fotografie.

          • Parlament 5.A

          • Dňa 7. 11. 2018 sme so žiakmi 5. A triedy navštívili parlament – Národnú radu Slovenskej republiky. Veľmi sa nám tam páčilo. Zistili sme, kto bol jej prvým predsedom, porovnali sme slovenské vlajky a pečate v priebehu našej histórie a dozvedali sme sa veľa nových zaujímavých vecí. Nemôžeme zabudnúť spomenúť ani krátky film o boji za národné práva Slovákov v 19. a 20. storočí, ktorý nám otvoril brány do minulosti, a ktorým sa začalo naše dobrodružstvo v parlamente. Sprevádzala nás naša pani triedna učiteľka Katka Murčová Stančíková.

            Do galérie Parlament 5.A boli pridané fotografie.

        • Vianočné dielničky
          • Vianočné dielničky

          • V utorok 11.12. 2018 od 16:00 do 18:00 hod. Vás všetkých srdečne pozývame na tvorivé vianočné dielničky.

            V priestoroch budovy 1. stupňa si môžu deti spolu s pani učiteľkami, pani vychovávateľkami, ale aj s Vami, milí rodičia, vytvoriť krásne výrobky.

            Po skončení dielničiek Vás pozývame do jedálne na výbornú vianočnú kapustnicu.

            Z organizačných dôvodov bude prevádzka ŠKD v tento deň, 11.12. 2018, do 16:00 hod. Prosíme Vás, aby ste si dovtedy vyzdvihli deti. Za pochopenie ďakujeme.

        • Školská jedáleň
          • Školská jedáleň

          • Vzhľadom na pripravovanú koncoročnú účtovnú uzávierku žiadame uhradiť stravné za mesiac december do 14.12.2018.

            Ďakujeme. 

          • ÚĽUV - tvorivé dielne

          • Na sklonku novembra  sa deti z 3.B a 2.A vybrali do ÚĽUVU. V troch tvorivých dielničkách spoznávali tajomstvá ľudových remesiel. Čo na to hovorili deti z 2.A?

            V drotárskej dielni sme videli krásne drôtené výrobky. My sme robili  z drôtu nádherné zvončeky. Najskôr sme si ho ohli do špirály a potom sme ho šili. Bola to zábava. Doma som si ho dozdobila farebnou stužkou. Tento rok bude určite visieť na našom vianočnom stromčeku.

            Mala som z toho úžasný pocit. Páčilo sa mi ako sme tkali a ako nás pritom priviazali a tak sme si vyrábali náramky.

            Z ovčej vlny sme vyrábali obrázky. Prekvapilo ma, ako sme krásne pracovali a aký krásny obrázok mi  pri plstení vznikol. Z môjho Mikuláša som mal ohromnú radosť.

            Určite chceme ešte niekedy dielničky navštíviť.

            BOLO TO SUPÉÉÉR!

            Do galérie ÚĽUV - tvorivé dielne boli pridané fotografie.

          • Medzinárodné projekty E-Twinning

          • V rámci školských projektov a medzinárodných partnerstiev  cez internet sa aj tohto roku zapájame  v 2.A triede do viacerých projektov E-Twinning.

            Prvý z nich „Máme radi ovocie a zeleninu“ sme odštartovali Týždňom ovocia a zeleniny. Prostredníctvom jednoduchých a zaujímavých aktivít sme povzbudzovali deti ku každodennej konzumácii ovocia a zeleniny. Vytvárali sme  novú slovnú zásobu v anglickom jazyku, rodnom jazyku a v jazyku zúčastnených krajín. Sú medzi nimi deti zo Španielska,  Česka, Poľska, Malty, Chorvátska, Turecka a Rumunska. Poznávali sme menej známe druhy ovocia a zeleniny. Učíme sa o nich piesne, kreslíme obľúbené ovocie a zeleninu. Vytvorili sme interaktívne pexeso, zaujímavé básne a príbehy, zeleninový poster  z detských kresbičiek. Pri týchto aktivitách zažívame veľa radosti a potešenia z poznania nových vecí. Projektové úlohy budeme plniť počas celého roka.

            Blíži sa najčarovnejšie obdobie – obdobie Vianoc. Čas kedy si želáme rozmanité priania a vinšujem všetko dobré.

            Preto sme sa zapojili do dvoch ďalších medzinárodných projektov: Výmena vianočných pohľadníc a Spievanie vianočných kolied. Práca je už v plnom prúde a všetci sa tešíme na jej skvelý výsledok.

            Do galérie Medzinárodné projekty E-Twinning boli pridané fotografie.

          • Mestská knižnica - Čítajme spolu

          • ČÍTAJME  SPOLU – SPOLUNAŽÍVAJME SPOLU

            Tento nevšedný názov ukrýva jedno krásne stretnutie našich tretiakov so žiakmi špeciálnej školy na Karpatskej ulici. Zišli sa v Mestskej knižnici, kde bolo pre nich pripravené interaktívne prírodovedno-etické podujatie o spolunažívaní živých organizmov okolo nás. Hmyz, rastliny, zvieratá – DOKÁŽU TO!

            V oddelení pre nevidiace deti spalo šteniatko, budúci asistenčný pes. Nechceli sme ho rušiť. Čaká ho ťažká, zodpovedná práca. (Olívia Mojžišová)                                                                  

            Deti, ktoré boli s nami v knižnici boli trochu iné. Ale boli kamarátske. (Miško Hraško) 

            Kristínka mala Downov syndróm, Maťko a Fredy boli autisti, Theo nevedel rozprávať. Deti boli milé aj napriek tomu, že to majú v živote ťažké. Pozreli sme si knihu napísanú Braillovým písmom. Sú to malé dotykové guličky, po ktorých, keď nevidiaci prejde rukou, prečíta si písmená. Ujo z prírodovedného múzea, ktorý sa nám venoval, sa celý život zaujíma o to, že prečo majú veci a živočíchy farbu takú, akú majú. Prečo by nemohli mať listy farbu fialovú? Lebo keď si dáte list pod mikroskop, uvidíte chloroplasty, ktoré pomáhajú stromu dýchať. A chloroplasty robia listy zelené. Páčilo sa mi, ako nám ujo rozprával aj o tom, že kvety pôsobia na  včely. (Martin Kopaj)       

            Ja som mala najväčší zážitok z užovky červenej. Bola jemná, odvážila som sa a dala si ju na plecia. I keď je to had, mala som z toho dotyku  príjemný pocit. (Karolína Korba)

            Uvedomili sme si, že aj my sme živé organizmy, aj my sa musíme stále učiť vedieť spolu vychádzať, vedieť spolu žiť. Ak chceme žiť šťastne všetci, musíme vedieť spolunažívať, rešpektovať sa, tolerovať sa a pomáhať si. Všetci ľudia bez rozdielu! Deti s Downovým syndrómom, deti s poruchami autistického spektra sa tešia z maličkostí, nepotrebujú veľké gestá, ale vedia prejaviť lásku aj tam, kde to nám robí ťažkosti. Ukázali nám, že SPOLU je všetkým krajšie!

            Veta jednoduchá, ale myšlienka hlboká!                                                                                                 (poznamenala p. uč. triedna)                                                                           

            Žiaci  3.C

            Do galérie Mestská knižnica - Čítajme spolu boli pridané fotografie.

        • Cádroviny - 1. miesto
          • Cádroviny - 1. miesto

          • Opäť úspech!

            Tento rok časopis Cádroviny obsadil v celoslovenskej súťaži školských časopisov opäť prvé miesto.

            Veľmi sa tešíme! :o)

          • Týždeň ovocia a zeleniny

          • Pred nedávnom sme na našej škole mali týždeň ovocia a týždeň zeleniny. Všetci sme sa počas týchto dní snažili o to, aby sme sa stravovali aspoň troška zdravšie. K desiate sme si nosili každý deň rôzne druhy ovocia a zeleniny a  na vyučovaní sme sa dozvedali zaujímavé informácie o týchto zdravých dobrotách.  No a na záver každého týždňa nemohlo chýbať pohostenie. Ochutnali sme rôzne zeleninové, či ovocné koláčiky, nátierky, kompóty, džemy a... Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám pomohli si tieto dni vychutnať ;o)

            Do galérie Týždeň ovocia a zeleniny boli pridané fotografie.

          • Šachový turnaj

          • V utorok 6.11. sa uskutočnil 10. ročník šachového turnaja žiakov a žiačok ZŠ Bratislava III. Zúčastnili sa ho aj dvaja žiaci našej školy, Martin Tevec zo 4.A a Lukáš Joniak zo 7.A. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy.

            Do galérie Šachový turnaj boli pridané fotografie.

        • Lampiónový sprievod
          • Lampiónový sprievod

          • Všetkých Vás srdečne pozývame na Lampiónový sprievod, ktorý bude v stredu 24.10. 2018.

            Začíname o 17:30 hod. na školskom dvore. Prineste si so sebou lampióny a dobrú náladu.

            Na záver si spoločne vychutnáme ohňovú šou. Tešíme sa na Vás!

        • SÚŤAŽ
          • SÚŤAŽ

          • Dnes prebehla súťaž o najkrajšie vyzdobenú tekvičku. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili a už teraz sme zvedaví na víťaza.