• Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 10.az 18.10.sa konal plavecký výcvik, na ktorom sa zúčastnili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Deti sa nielen vyšantili vo vode, ale naučili sa aj rôzne spôsoby plávania, a to pod vedením zodpovedných trénerov a treneriek. V závere kurzu dostalo každé dieťa osvedčenie (diplom) o absolvovaní kurzu.

        • Návšteva z Prahy
          • Návšteva z Prahy

          • Učitelia zo športovej základnej školy Edén v Prahe navštívili našu školu. V máji naši učitelia navštívili ich školu a teraz prišli na naše pozvanie. Vymenili sme si veľa materiálov a nápadov a dohodli budúcu spoluprácu, do ktorej plánujeme zahrnúť aj výmenu detí.

        • Týždeň ovocia a zeleniny
          • Týždeň ovocia a zeleniny

          •  

             

            Mesiac október je každoročne na 1.stupni  spojený s témami zdravej výživy. Počas dvoch týždňov si deti v triedach  zábavnou formou pripomínali dôležitosť konzumácie ovocia a zeleniny. Inak tomu nebolo ani tento rok. Niektoré triedy si zvolili týždeň ovocia, iné týždeň zeleniny a niektoré obe. Niektorí to poňali  aj farebne; a tak  sa každý deň niesol v znamení iných farieb ovocia - pondelok bol červený, utorok zelený, streda žltá, štvrtok modrý a piatok rôznofarebný.

             

            Deti sa zapájali do ovocných a zeleninových úloh na matematike, slovenčine, prvouke, angličtine... Vyučovacie hodiny boli spestrené rôznymi aktivitami. Deti a učitelia si pripravili hádanky, venovali  sa čítaniu ovocníčkových príbehov s porozumením, diskutovali o zaujímavostiach jednotlivých ovocí, o zdravom životnom štýle, vymieňali si recepty,  prezentovali produkty z ovocia:  lekváre, kompóty, koláčiky či sušené ovocie... Niektorí si vlastnoručne pripravili zdravé nápoje z ovocia - citronádu, smoothie a zúčastnili sa rôznych súťaží – napríklad súťaže o najrýchlejšie zjedené jablko alebo sa zabávali  balansom s dvoma banánmi na dvoch častiach svojho tela súčasne.

             

            V mnohých triedach mali celé dni postarané o zdravú desiatu.  

            V závere týždňov  si v niektorých triedach urobili vyhodnotenie. Deti počas celého týždňa zbierali body za plnenie úloh a boli ocenení ovocníčkovými medailami, ktoré si samé ilustrovali. V iných triedach si s pomocou rodičov, ktorí deťom nachystali zdravé šošovicové, mrkvové, tzatziky, hráškové a iné nátierky, ovocné, cuketové, s BIO čokoládou. syrové a všakovaké  iné zdravé koláče zo špaldovej múky. Chrumkali si sušené hrušky, jablká, nakrájané kúsky ovocia a zeleniny. A hoci bol ovocný týždeň v  jeden deň deti čakalo v jednej triede na deti aj prestreté  SUŠI.

             

            Pohostenie bolo bohaté, zdravé a nápadité. Deti boli spokojné a ich zdravie utužené.

             

        • Návšteva Mateja Tótha
          • Návšteva Mateja Tótha

          • Čaká nás mimoriadna návšteva v našej telocvični, kde už visia dva nové veľké plagáty. V pondelok 21.10. od 8,30 príde  na hodinku medzi nás na Cádrovej  olympijský víťaz Matej Tóth. Začína sa skupina podujatí v rámci projektu Akadémia Mateja Tótha.... a tohto prvého spoločného sa zúčastní väčšina žiakov školy.

        • Participatívny rozpočet
          • Participatívny rozpočet

          • Úsilie sa vyplatilo.. škola spolu so škôlkami uspela so svojimi projetkami v hlasovaní v septembri 2019. Ďakujeme. Hlasovanie skončilo a nás čaká v roku 2020 revitalizácia časti ihriska v areáli základnej školy, materskej školy Cádrova aj v materskej školy Na Revíne. Úpravy v prospech našich žiakov a detí. 

        • Zber papiera do 18.10. a zber gaštanov ešte trvá
          • Zber papiera do 18.10. a zber gaštanov ešte trvá

          • Ďakujeme všetkým čo priniesli zberový papier a gaštany. Zber gaštanov ešte trvá.  Kto ste nazbierali gaštany, môžete ich priniesť do budovy 2.stupňa. Naši aktivitsti vedia čo s nimi... pomôžeme lesníkom☺. Tento týždeň máte ešte možnosť priniesť poviazaný papier do našich kovových košov umiestnených vonku v areáli. Do piatku 18.10. Jesenné upratovanie je ten pravý čas na poviazanie nepotrebných novín, časopisov, brožúr. (Len pozor! Do zberu nepatria kartóny). Ďakujeme. 

        • Tekvičkový festival
          • Tekvičkový festival

          •  

              Jeseň pani bohatá nás láka robiť pekné tekvičkové hlavičky, ktoré vyzdobia náš školský areál pred Lampiónovým sprievodom detí a dospelých na Kramároch. Vyhlasujeme súťaž Tekvička FEST. Súťažné exponáty – symboly jesene môžete nosiť do školy v dňoch 21.10. a 22.10. svojim triednym pani učiteľkám a vychovávateľkám. Dňa 23.10. bude vyhodnotenie súťaže všetkými, ktorí  sa chcú  hlasovania zúčastniť. Členovia žiackej školskej rady  budú tvoriť tím organizátorov a porotcov pri umiestňovaní, označovaní a počítaní hlasov udelených jednotlivým súťažným exponátom. Neváhajte.. prineste svoj súťažný exponát - vyzdobenú tekvičku.  Spoločne si vytvoríme príjemnú jesennú atmosféru.

        • Jesenná olympiáda v školskom klube
          • Jesenná olympiáda v školskom klube

          • September nám svojím slnečným počasím ponúkol možnosť venovať sa mnohým pohybovým aktivitám. Jednou z nich bola aj Jesenná olympiáda v školskom klube. V areáli školy a na detskom ihrisku na Guothovej ulici deti predviedli svoje skvelé výkony v rôznych disciplínach - štafetový beh, driblovanie, presun lopty, hod loptou a šiškami do vyznačeného kruhu, hod papierovou guľou do diaľky, skok z miesta, preskoky cez švihadlo, beh a kop do kartónovej bránky a súťaž v najdlhšom dolete papierového lietadla. Radosť detí zo svojich športových výkonov bola očividná.

             

        • Jesenné dopoludnie v areáli školy
          • Jesenné dopoludnie v areáli školy

          • Vďaka ochote Vás všetkých prísť v sobotu do areálu školy,  sa podarilo urobiť veľa jesennej práce.

            Všetkým ďakujeme za pracovné nasadenie, ktoré tu, v každom zelenom kúte, vládlo.  Podľa odhadov a počtov mojich malých  asistentiek prišlo okolo 60 dospelých, mnohí so svojimi deťmi. Aj detské rúčky boli dôležité a nápomocné.   

            Okrem areálu školy na Cádrovej sa pracovalo aj v areáli MŠ Na Revíne.  Na oboch miestach sa urobili práce, ktoré by sme bez pomoci odborníkov aj dobrovoľníkov nijakovsky nestihli urobiť do zimy. 

            Ďakujem.

            Riaditeľka školy

        • Brigáda
          • Brigáda

          • Milí rodičia, dňa 28.9.2019 vás srdečne pozývame na jesennú brigádku skrášľovania školského areálu. Budeme presádzať tienomilné rastliny, vysievať lúčne kvety pre motýle a zušľachťovať svah pod Cádrováckou škôlkou. Na všetkých sa veľmi tešíme v dopoludňajších  hodinách medzi 9:00 - 12:00 hodinou.

        • Akadémia Mateja Tótha... Ďakujeme
          • Akadémia Mateja Tótha... Ďakujeme

          • Naša škola získala podporný program  na tréningy 20 žiakov  z prvého stupňa dvakrát do týždňa a k tomu  športový materiál. Najmä vďaka Vašim hlasom a Vašej priazni sa bude môcť skupina žiakov venovať cielenej pohybovej športovej  aktivite v našej telocvični. V týchto dňoch rozbiehame administráciu spojenú s projektom. Možno pripravujeme prvé hodiny pre budúcich atlétov, bežcov, olympionikov.

        • ŠINTERISTI aj NEŠINTERISTI
          • ŠINTERISTI aj NEŠINTERISTI

          • Otvárame opäť krúžok loptových hier so zameraním na basketbal a všeobecný športový rozvoj (atletika, gymnastika), ktorý bude v ponuke krúžkov uvedený pod názvom „ŠINTER tím – loptové hry/basketbal“.

            Určený bude pre všetkých chlapcov a dievčatá zo 4., 5., 6. a 7. ročníka ako aj pre deti, ktoré už boli v minulosti do krúžku prihlásené bez ohľadu na ročník. „Šintri“ a „Šinterky“ budú počas školského roka 2019/2020 reprezentovať našu školu na spoločných akciách projektu ŠINTER liga. Novinkou je, že tento tím bude mať názov Cádrova Musketeers, v ktorom sa skrýva odkaz na dlhodobú tradíciu výučby francúzskeho jazyka na škole.

            Hlavným organizátorom projektu je spoločnosť Sportimus a športovým garantom klub BK INTER Bratislava mládež. Podstatou športovej prípravy Cádrovských Mušketierov bude pravidelný tréning 2-krát týždenne a účasť na štyroch veľkých turnajoch: Mikulášsky, Valentínsky, Veľkonočný, o Majstra ŠINTER ligy. Výhodou pre rodičov je, že krúžok bude prebiehať v popoludňajších hodinách pracovných dní v priestoroch našej školy, čím odpadá potreba dopravy. Bude poskytovaný bezplatne a fyzické danosti detí nehrajú žiadnu úlohu. Viac informácií o tejto športovej aktivite je možné nájsť na stránke www.sinterliga.sk.

             

            Každý člen Cádrova Musketeers obdrží vlastný dres a basketbalovú loptu, plus počas roka bude všetkých športovcov čakať viacero prekvapení.

             

            Spoločne dúfame, že pre všetkých „Mušketierov“ aj v tomto školskom roku pripravíme množstvo zábavy a nezabudnuteľných športových zážitkov.

             

            Tešíme sa na Vás!

             

            Mgr. Mária Dolnáková                                 Martin Huňa

                                 riaditeľka                                                Sportimus

              ZŠ s MŠ Cádrova                                                                           

             

        • Hravé či učiace sa ihrisko
          • Hravé či učiace sa ihrisko

          • hlasovanie  v septembri 2019... participatívny rozpočet v mestskej časti Nové Mesto...prezentácia dňa 07.09.2019 na ukončení Kultúrneho leta na Kuchajde....

            ....areál plný života .. od dopoludnia až do podvečerných  hodín. Priestor bude bezpečnejší a využiteľnejší rôznymi spôsobmi. Žiaci počas dňa využijú priestor aj na hodiny na čerstvom vzduchu, nakoľko triedy sú v letnom období málo vzdušné a ťažko vetrateľné. Predsa len, učenie vonku má svoju príťažlivosť.  Hravé športové prvky budú prispievať k prirodzenému rozvoju pohybových zručností, sily, koordinácie. Rodičia či starí rodičia pri podvečerných návštevách priestoru si budú môcť posedieť a spokojnejšie sledovať deti.

            Po doplnení chýbajúcich stolov a lavičiek je možné využiť priestor  na tvorivé aktivity –  hodiny blokového prírodovedného vyučovania, výtvarné  tvorivé dielne, tréning pohybových  zručností u všetkých skupín detí, ktoré sa v areáli vystriedajú. V areáli  školy, ktorá má viac ako  päťdesiatročnú tradíciu, pokračuje kolobeh života s novou generáciou detí vyžadujúcou  tvorivé, ale bezpečné podnety.

        • Ako používať čip a informácie o ŠJ
          • Ako používať čip a informácie o ŠJ

            • Každý žiak si zakúpi čip u triedneho učiteľa. Cena čipu je 3 Eurá a je povinné si ho zakúpiť. Prevzatie čipu žiak potvrdí podpisom v evidencií triedneho učiteľa.
            • Pri príchode a odchode do/zo školy sa každý žiak musí prihlásiť čipom kvôli evidencií dochádzky.
            • Pri príchode do školskej jedálne sa žiak tiež musí prihlásiť čipom, kvôli výdaju obeda.
            • Ak sa žiak nezúčastní na vyučovaní, je nutné odhlásiť si obed  do 08. hodiny mailom na jedalen@zscadrova.sk   alebo www.ekoly.sk
            •  Strata čipu je spoplatnená sumou 3 Eurá

            VEDÚCA ŠKOLSKEJ JEDÁLNE: Silvia Tomanovičová

            Telefón: 0905325893

            E-mail: jedalen@zscadrova.sk
             

            Informácie pre odoberateľov BEZPLATNÝCH obedov

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom sa poskytuje podľa § 4 ods. 544/2010 Z. z. v sume 1,20 eura na každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej (posledný ročník) alebo v základnej škole. Cena stravnej jednotky: I. stupeň ZŠ: 1,08 €; II. stupeň: 1,16 €; MŠ: 1,37 €.

            Za účasť na vyučovaní sa považuje aj napr. 1 VH počas dňa.

            V prípade, ak zákonný zástupca neodhlási dieťa zo stravy v deň, keď sa nezúčastnilo vyučovania, uhrádza plnú výšku stravného v zmysle platného VZN (pozri vyššie). Pre prípady neuhradenia neodhlásených obedov je pri prihlásení na stravu povinná úhrada 20 eur ako záloha, z ktorej sa strhne suma za obed v prípade, že sa stravník z obeda neodhlási. Nevyužitá zábezpeka sa vráti na konci školského roka na váš účet. Zábezpeku treba uhradiť do 10.09.2019 samostatnou platbou.

            Zákonný zástupca povinne hradí režijný poplatok podľa platného VZN. Réžia za školskú jedáleň a kuchyňu vo výške 5 eur za mesiac sa uhrádza raz za polrok, t . j. v septembri sa uhradí 20 eur na polrok a v januári 30 eur za polrok. Réžia sa uhrádza aj v prípadoch bezplatného stravovania, keďže priamo nesúvisí so stravou. Poplatok za réžiu sa nevracia, ak bol žiak odhlásený zo stravovania bez ohľadu na dĺžku odhlášky. 

            Povinnosťou každého stravníka (okrem predškolákov MŠ) je označiť sa v čipovacom zariadení pri vchode do školy, ale zároveň aj v čipovacom zariadení pri výdajnom okienku. Ak si žiak čipový kľúč zabudne doma, príde si ráno do 8.00 hod.do školskej jedálne vyzdvihnúť náhradný lístok na obed. V opačnom prípade nebude vydaný obed.

             

            Informácie pre odoberateľov PLATENÝCH obedov

            Stravu je potrebné uhradiť do 20. dňa v aktuálnom mesiaci tak, aby k 1. dňu nasledujúceho mesiaca bola uhradená. Neuhradenie platby je dôvodom na vymáhanie dlžnej sumy po písomnom upozornení na dlh. Platené obedy sa týkajú detí, ktoré navštevujú MŠ okrem predškolákov.   

            Zákonný zástupca povinne hradí režijný poplatok podľa platného VZN. Réžia za školskú jedáleň a kuchyňu vo výške 5 eur za mesiac sa uhrádza raz za polrok, t . j. v septembri sa uhradí 20 eur na polrok a v januári 30 eur za polrok. Poplatok za réžiu sa nevracia, ak bol žiak odhlásený zo stravovania bez ohľadu na dĺžku odhlášky. 

            Strava sa môže uhrádzať aj  paušálom každý mesiac. Potvrdenie o platbe netreba odovzdávať vedúcej školskej jedálne, ak si ho ona sama nevyžiada. Preplatky sa vracajú na konci školského roku. Pokiaľ žiak zostáva na našej škole aj v novom školskom roku, preplatky do 10 eur sa prenášajú do nového školského roka.

            Paušál za mesačnú stravnú jednotku: materská škola - žiaci (okrem predškolákov): 30 €;  zamestnanci: 25 €

             

             

            Spoločné informácie

            Platby za stravné  sa uhrádzajú na číslo účtu IBAN SK 28 5600 0000 0084 2371 8010. Do poznámky pre prijímateľa uveďte meno a priezvisko dieťaťa (nie rodiča), triedu žiaka.

             

            Platby za režijné náklady sa uhrádzajú na číslo účtu IBAN SK 50 5600 0000 0084 2371 8002. Do poznámky pre prijímateľa uveďte meno a priezvisko dieťaťa (nie rodiča), triedu žiaka.

             

            Odhlásiť sa zo stravy bude možné len cez www.eskoly.sk alebo mailom na jedalen@zscadrova.sk  do 8.00 hod. Prístupové údaje na odhlasovanie cez www.eskoly.sk poskytne vedúca ŠJ. V prípade, ak zákonný zástupca neodhlási dieťa zo stravy v deň, keď sa nezúčastnilo výchovno- vzdelávacej činnosti, uhrádza plnú výšku stravného , v zmysle platného VZN. V prvý deň neprítomnosti si zákonný zástupca môže ním plne hradený obed prevziať v čase medzi 11.00-11.30 hod. do vlastného obedára. Obedy sa vydávajú od 11.30 do 14.00. Čipovací systém po 14.00 neumožňuje odobratie obeda.

            Počas výdaja obeda je zakázané naberať stravu do iných nádob, ako sú na to určené. Stravu si môže stravník sám preložiť do vlastnej nádoby mimo výdajného okienka.

            Cena čipu na odber obeda  je 3 €. V prípade, že sa čip stratí, cena čipu zostáva rovnaká. Strata čipov sa nahlasuje triednemu učiteľovi.

            ZŠ  je zapojená do projektu Mlieko pre školy v Európskej únii. Žiaci majú k dispozícii automat na mliečne nápoje - Brejky.

        • ORGANIZÁCIA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA
          • ORGANIZÁCIA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Vážení rodičia,

            školský rok sa začína 2. septembra 2019.

            8.00 h     Stretnutie žiakov 2.  – 9. ročníka s triednymi učiteľmi vo svojej kmeňovej triede.

             

            Prezencia žiakov, ktorí 2. septembra pôjdu na obed.

            Žiaci si  prevezmú  čipy na označovanie dochádzky a obedovania v ŠJ.

             

            8,00 h     Stretnutie prvákov a ich rodičov s triednymi učiteľkami pred budovou 1. stupňa a presun na miesto ich uvítania na ihrisko alebo v prípade nepriaznivého počasia do priestorov  telocvične.

             

            Ukončenie dňa pre žiakov prvého ročníka  bude približne  o 10,00 h.

             

            8.45 h     Druhý – deviaty ročník budú mať spoločné otvorenie školského roka podľa pokynov triednych učiteľov.

             

            9.00 h     Slávnostné otvorenie školského roka na ihrisku alebo v telocvični.

                                   

            10.30 h     Obed – II. stupeň       

            11.00 h     Obed – I. stupeň

             

            Prevádzka ŠKD bude 2.9. 2019  ráno od 6,30  a popoludní je  zabezpečená do 17.30 hod.

            Podrobnejšie pokyny o organizácii školského roka oznámia osobne triedni učitelia  na triednom aktíve, ktorý sa uskutoční dňa  10. septembra 2019

             o 17.00 hprvý stupeň aj druhý stupeň.

             

            Tešíme sa na dobrú spoluprácu s Vami počas celého školského roka.

            S pozdravom vedenie školy

        • Stretnutie prváckych rodičov....27.08.2019
          • Stretnutie prváckych rodičov....27.08.2019

          • Milí rodičia našich nových prvákov.

            s koncom letných prázdnin nastane čas prvých školských povinností Vašich detí.

            Pozývame všetkých rodičov nových prvákov na stretnutie dňa 27.08. 2019 /utorok/ o 17,30 v jedálni ZŠ Cádrova.  Na stretnutí budú prítomní aj zástupcovia JŠ CLASS.

            Na stretnutí budeme riešiť nákup individuálnych zošitov a iných pomôcok pre prvákov jednou spoločnou objednávkou. Pomôcky na výtvarnú, pracovné a iné zošity zabezpečíme hromadnou objednávkou.

            Rodičom prvákov odporúčame  do septembra zabezpečiť:

            • školskú aktovku,
            • peračník,
            •  vrecko a úbor na telesnú výchovu,
            •  prezuvky a vrecko na prezuvky.

            Tešíme sa na spoločné prvé rodičovské stretnutie.

        • PLATBA ZA ŠKD v školskom roku 2019/2020
          • PLATBA ZA ŠKD v školskom roku 2019/2020

          • Vážení rodičia, ak máte prihlásené dieťa do ŠKD, je potrebné  v školskom roku 2019/2020 uhradiť prvú platbu  za ŠKD  (za september 2019)  najneskôr do 31.08.2019.

            Pri nástupe do školy v prvý školský deň, 02.09.2019,  prosíme  priniesť potvrdenie o úhrade za ŠKD.

            Číslo účtu na uhradenie poplatku za ŠKD:

            IBAN: SK5056000000008423718002

            DO POZNÁMKY UVEĎTE, PROSÍM,  MENO DIEŤAŤA A TRIEDU.

             

            Vážení rodičia, ak máte prihlásené dieťa do ŠKD, je potrebné  uhrádzať  Mesačný poplatok za ŠKD je v zmysle VZN MČ Bratislava Nové Mesto 25 € /za mesiac do 10. dňa v mesiaci na účet v tvare:

            IBAN: SK5056000000008423718002

            Poplatok je možné uhrádzať:

            • mesačne,
            • polročne alebo
            • dvakrát ročne /september až december, janurá až jún/ 

            Ďakujeme.

        • Vedenie krúžkov v škole
          • Vedenie krúžkov v škole

          • Vážení rodičia.. aj v  školskom roku 2019/2020  chceme ponúknuť žiakom našej školy zaujímavé záujmové krúžky v popoludňajších hodinách. Hľadáme ochotných dospelákov - vedúcich krúžkov, ktorí ponúknu pútavé naplnenie krúžkových stretnutí  a sú ochotní viesť záujmový útvar pod hlavičkou našej školy.  Odvážite sa? Prihlásite sa? Ochotne pomôžeme. Na dobrovoľníkov čakajú deti i riaditeľka školy.  

        • Milí  rodičia a  priatelia školy,
          • Milí  rodičia a priatelia školy,

          •  

                                     ani sme sa nenazdali a je tu koniec ďalšieho školského roka. Za celý tím zamestnancov ZŠ s MŠ Cádrova 23 v Bratislave by sme sa Vám všetkým chceli poďakovať, že sme aj v školskom  roku 2018/2019 kráčali  cestou  spolupráce a vzájomnej podpory.. Je pre nás veľkou cťou, že dôverujete našim kolegom a ich metódam práce. Bez rodičov a priateľov školy by sa naša škola nemohla rozvíjať. Vy všetci ste spolutvorcami našich vízií a veľmi si to vážime.

             

            Obrovská vďaka za Vašu každodennú spoluprácu a slová uznania!

             

            Prajeme Vám, aby ste prežili pokojné slnečné leto a načerpali mnoho energie.

            Tešíme sa na stretnutie v školskom roku 2019/2020.