• Prihlasovanie na zápis do 1.ročníka
          • Prihlasovanie na zápis do 1.ročníka

          • Vážení rodičia,

            v dňoch 12.4. - 13.4. sa na našej škole uskutoční zápis do 1.ročníka.

            Od pondelka 8.4. bude spustené prihlasovanie na konkrétne časy.

            V záložke "Zápis do 1.ročníka" TU  sa dozviete všetky potrebné informácie.

            Dokumenty potrebné k zápisu: TU

            Tešíme sa na Vás

             

             

        • Jarný zber papiera
          • Jarný zber papiera

          • Vážení rodičia, deti,

            od 08.04 - do 11.04. sa uskutoční na škole jarný zber papiera.
            Papier je nutné zviazaný priniesť do triedy.
            Poprosíme Vás počet kg nahlásiť triednej učiteľke.

            Do zberu nepatria kartóny, plastové a knižné obaly.

            Prosíme Vás nenechávať zber v areáli školy, ani pred školou.

            ĎAKUJEME

        • Exkurzia v SHMÚ
          • Exkurzia v SHMÚ

          • Žiaci 5.A. a 5.B. boli na exkurzii v Slovenskom hydrometeorologickom ústave, kde sa dozvedeli informácie ohľadom predpovedi počasia, klímy Slovenska, tornád, monzúnov a  ďalších javoch.

        • Rodičia učili aj v I.B
          • Rodičia učili aj v I.B

          • Veru tak! Najprv sme sa oboznámili s históriou Veľkonočných sviatkov a jej hlavnými symbolmi vďaka Romčovej mamine - p. Ivanovičovej.  Nabití teoretickými  informáciami sme sa rozhodli zapojiť i naše ruky a vyzdobiť si „vlastné Fabergeho vajíčko“.  Práca nám išla od ruky, vajíčok sme si vytvorili hneď niekoľko. Jedno krajšie než druhé.

            Povolanie tlmočník - prekladateľ je mnohým známe a zdá sa jednoduché. Že to tak nie je sme zistili na vlastnej koži, keď sme museli bez prestávky rozprávať viac ako 1 minútu či bez prípravy preložiť vetu. Podarilo sa -  zazneli vety v jazyku nemeckom, francúzskom i ukrajinskom. Malé prekvapenie čakalo i na samotnú p. Homolovú.  Živá tvorba viet na tému Veľká noc a ich online preklad boli nezabudnuteľné. Ďakujeme😊

            Potom nasledovala výroba vlastného triedneho časopisu.  Podľa slov Dororkinej  maminy -  p. Nogovej stojí za prácou časopisu množstvo ľudí: šéfredaktor, redaktor, ilustrátor, fotograf, korektor a mnohí ďalší. To by sme ale neboli my, keby sme sa to nerozhodli vyskúšať. A tak sme sa na chvíľu tvorcami  triedneho časopisu „Farbičky“. Hoci sme pracovali vo dvojiciach a mali na starosti vždy iba jednu stranu, riadne sme sa zapotili. I toto sme ale zvládli a náš časopis si môžete prezrieť osobne pri návšteve triedy. Malú  ochutnávku Vám prikladáme v galérii. 

            Záver patril filmu. Dozvedeli sme sa, kde sa začína, natáča, ako i to, kto všetko tvorí filmový štáb. Už vieme kto je skriptka (Števkova mamina – p. Rybárová😊).    Naživo sme si vyskúšali i prácu s klapkou, a zistili, že držať mikrofón nad hlavou herca niekoľko minút nie je žiadna hračka. Aj napriek tomu to nevzdáme a už teraz vyzývame ostatných našich rodičov: Príďte!

        • Majstrovstvá ZŠ Cádrova ovládol tretiak
          • Majstrovstvá ZŠ Cádrova ovládol tretiak

          • Už tradičné Majstrovstvá ZŠ Cádrova sa uskutočnili v pondelok 19.3.2024 v poobedných hodinách po vyučovaní. Na prvý pohľad možno menej atraktívnemu času pre žiakov, ako dopoludnia :-), sa podujatia zúčastnilo celkovo až 29 žiakov zo všetkých ročníkov školy.

            Obrázok, na ktorom je ošatenie, osoba, nábytok, vnútri

Automaticky generovaný popis

            Medzi nádejných budúcich šachistov určite patrí Matias z 1.A, ktorého šachy veľmi bavia, no zatiaľ nepoznal všetky ťahy, a preto po dohode s rozhodcami šachy ešte dotrénuje a budúci rok nastúpi na celý turnaj.

            Obrázok, na ktorom je osoba, ľudská tvár, halové zápasy a športy, šachy

Automaticky generovaný popis

            Niektorí žiaci pôvodne mali odísť skôr kvôli ďalším povinnostiam, no nedalo im to a majstrovstvá školy dokončili až do štvrtej hodiny popoludní. Majstrovstvá školy podporilo samozrejme vedenie školy v zastúpení zástupkyne Janky Brezovičovej a pani riaditeľky Márie Dolnákovej.

            Obrázok, na ktorom je ošatenie, osoba, ľudská tvár, úsmev

Automaticky generovaný popis

            Ako hlavný rozhodca som veľmi oceňoval, že si žiaci po skončení partie nielen podali ruku, ale častokrát za peknú hru pochválili aj svojho súpera, po partii už opäť kamaráta. Rozhodcovské duo doplnil Jonatán Pavelka, ktorý na škole vedie už niekoľkým rokom aj šachový krúžok.

            Obrázok, na ktorom je osoba, ošatenie, halové zápasy a športy, šachy

Automaticky generovaný popis

            Najlepšou žiačkou sa stala iba prváčka Alexandra Grúň z 1.B a najlepším žiakom z prvého stupňa Michal Čársky z 3.A. Aby sme však boli úplne presný, na prvých troch miestach bola veľká „tlačenica“, keď všetci prví traja získali rovnaký počet 5,5 bodu a rozhodovalo tak napokon pomocné hodnotenie.

            Obrázok, na ktorom je ošatenie, vnútri, osoba, stena

Automaticky generovaný popis

            A tak majstrom školy sa prvýkrát stal tretiak David Hrdý, nasledovaný dvoma deviatakmi Jurajom Babušekom a Adamom Božíkom.

            Obrázok, na ktorom je ošatenie, osoba, obuv, ľudská tvár

Automaticky generovaný popis

            Všetkým účastníkom samozrejme gratulujeme a tešíme sa, že si každý odniesol pamätnú medailu z podujatia. No a my sa už teraz tešíme na majstrovstvá v budúcom roku.

             

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Žiaci 7.ročníka sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku od 23.3. do 27.3.2024 v lyžiarskom stredisku Jasná. Zažili každé počasie, nádherné slnko a príjemnú jarnú lyžovačku, silný vietor priam víchricu hore na Chopku, hmlu aj jemné mrholenie. Užili si lyžovanie na rôznych zjazdovkách a rôznych úrovniach. Deti mali možnosť zlepšovať svoje lyžiarske schopnosti a začiatočníci sa naučili lyžovať. Už len v lyžovaní pokračovať. Všetci majú veľa rozmanitých zážitkov.

        • Veľkonočné puzzle...
          • Veľkonočné puzzle...

          • Posledné dni sa u nás niesli v znamení veľkonočných sviatkov. Pripomínali sme si veľkonočné tradície, vyzdobovali kraslice, písali veľkonočné pozdravy, čítali a rozprávali sa o Veľkej noci, riešili veľkonočné úlohy.  Na záver sme si v skupinkách poskladali veľkonočné puzzle. Veľkonočný zajko bol sladkou odmenou za našu snahu a bodkou za všetkými týmito milými aktivitami.

            Spoločne sme si popriali príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.

            A to želáme aj Vám všetkým!

        • Na Cádrovej učia rodičia
          • Na Cádrovej učia rodičia

          • Ďakujeme oteckovi z 3.B za výbornú prednášku o profesii "Osobný strážca", ktorá sa deťom veľmi páčila. Zahrnuté boli aj témy kamarátstva, pomoci, rešpektu...

        • Čítajme si ...2024 ala Cádrova
          • Čítajme si ...2024 ala Cádrova

          • Jednou z množstva aktivít, ktoré sa pri príležitosti mesiaca Marec – mesiac knihy konali na našej škole bolo i zapojenie sa žiakov do jubilejného 15. ročníka projektu Čítajme si... 2024, organizovaného Linkou detskej istoty. Zúčastnilo sa ho celkom 130 žiakov 1. stupňa. Skôr, ako sme sa vrhli do samotného čítania, sme deti informovali o tom, čo je Linka detskej istoty, o službách, ktoré poskytuje a o tom kedy a ako ju môžu kontaktovať.  K tomu nám pomohli nálepky, letáky i záložky, ktoré deti s vďačnosťou prijali. Nasledovalo samotné čítanie deťmi zvolených kníh. Čítalo sa v jazyku slovenskom i anglickom, ukrajinskom, nemeckom i francúzskom. V lavici, na nej,  pod ňou, v  tureckom sede, s nohami opretými o radiátor,  ale i ležmo na bruchu na koberci či pod stromom.

            Aj týmto spôsobom sa  viacerým z nich podarilo odreagovať sa, zbaviť stresu a získať ďalšie benefity, ktoré samotné čítanie poskytuje ako napr.

            1. Posilňuje a mení spôsob myslenia.

            2. Zvyšuje schopnosť empatie.

            3. Rozširuje slovnú zásobu.

            4. Udržiava mozog v kondícii.

            5. Zbavuje stresu.

            6. Zlepšuje spánok.

            7. Zmierňuje príznaky depresie.

            8. Predlžuje život😊.

            Ak sa teda nabudúce budete rozhodovať medzi knihou, tabletom, mobilom či inou modernou technológiou, skúste si na ne spomenúť a navštívte radšej knižnicu či kníhkupectvo. Vedzte, že vôňa kníh je nezameniteľná. Tento zážitok nenahradia žiadne technológie.

             

        • Vode zdar!
          • Vode zdar!

          • Voda  (aqua) -  chemická zlúčenina vodíka a kyslíka, je najrozšírenejšou látkou na povrchu Zeme. Je nevyhnutnou podmienkou pre existenciu života na Zemi. Tvorí 70 % ľudského tela a je nevyhnutná pre rastliny a živočíchy. Je zdrojom, ktorý využívame každý deň. Používame ju na varenie, upratovanie, sprchovanie i splachovanie, pri výrobe potravín, odevov, mobilných telefónov, kníh, pri stavbe domov, škôl a ciest i na vykurovanie budov a chladenie v elektrárňach. Vďaka nej svietime na ulici i doma.  Počas leta sa do nej s chuťou ponoríme, či v nej plávame,  potápame sa...,  v zime sa na nej lyžujeme či sa  ňou guľujeme...

            Tieto a ďalšie informácie si žiaci pre/overoval i upevňovali a mnohé ďalšie získali dňa 22. marca pri príležitosti Svetového dňa vody.

            Na záver,  v duchu hesla „Kto ma v mysli, tomu to myslí“ sme  tento deň zakončili tradičným „Vodným barom“, ktorý si pre nás pripravil  školský parlament.  

            Rada na záver. Ak sa rozhodujete nad tým či si vybrať vodu alebo sladený nápoj, vedzte, že práve vďaka vode schudnete,  budete múdrejší, prečistíte organizmus, budete zdravší a získate viac energie. 

            Tak na zdravie!

        • Matboj
          • Matboj

          • Dňa 15.marca 2024 sa naši žiaci zúčastnili matematickej súťaže  MATBOJ v konkurencii 30 škôl Bratislavského kraja.

            Matboj je matematická súťaž štvorčlenných tímov, kde žiaci súťažia v riešení matematických úloh, ktorých správne vyriešenie im umožňuje vykonávať ťahy v strategickej hre. Okrem počtu vyriešených úloh sa pri celkovom vyhodnotení zohľadňuje aj miera úspešnosti v tejto hre.

            Súťaž prebiehala samostatne v kategóriách:

            • 5 (pre 5. ročník ZŠ)
            • 6 (pre 6. ročník ZŠ a prímu)
            • 7 (pre 7. ročník ZŠ a sekundu)

            Za našu školu súťažili za

            5. ročník :  Žofia Nyeky / 5.A/, Patrik Blažej /5.B/,  Iľja Dimun /5.B/, Szollos Michal /5.B/

            6. ročník :  Filip Teplický /6.A/, Etela Vaněková /6.A/, Martina Uhrínová /6.A/, Matej Rejlek /6.B/

            7. ročník : Sebastián Turčan /7.A/, Jozef  Hájek /7.A/ , Ervína Priadková /7.B/, Kristína Sviteková /7.B/

            Vynikajúci výsledok dosiahli žiaci 5. ročníka, ktorí sa umiestnili na 4 mieste so súčtom bodov 220, kde do tretieho miesta im chýbali len 4 body. Výsledky ostatných dvoch družstiev si môžete pozrieť na stránke https://akcie.p-mat.sk/matboj/, a taktiež zbierky úloh a vzorových riešení.

            Všetkým žiakom k dosiahnutým výsledkom blahoželáme a tešíme sa z ich výsledkov.

        • Tvoríme si vlastnú knihu
          • Tvoríme si vlastnú knihu

          • Už praveké kresby v jaskyniach vytvárali príbehy, ktoré sa dali „čítať“. Neskôr prišlo klinové písmo, z ktorého sa postupne vyvíjali ďalšie formy písomnej komunikácie. Môže sa to zdať neuveriteľné, ale sú predchodcami dnešných komiksov, románov či poézie. Aj dnes, keď život ľudí ovládajú médiá a technika, majú knihy v živote mnohých ľudí stále svoje miesto.

            Prečo čítať knihy, časopisy? Čítanie vedie k bohatšiemu a šťastnejšiemu životu.

            Ako ale kniha vzniká a či ju môžeme vytvoriť  aj my, to boli otázky, ktoré zaujímali žiakov 1.B.

            Po prečítaní príbehu a správnom zoradení  jednotlivých obrázkov podľa časovej osi sme sa pustili do jej samotnej výroby. Na záver obrázky ešte vyfarbiť a ... kniha je hotová😊.

        • Na Cádrovej sa vzbúrili nohy
          • Na Cádrovej sa vzbúrili nohy

          • Byť iný, neznamená byť zlý, chybný... . 21. marec  je vyhlásený za Svetový deň Downovho syndrómu.

            Svoje sympatie a podporu týmto ľuďom  s Downovym syndrómom sa rozhodla vyjadriť aj naša škola.

            V tento deň si naše nohy zaumienili, že  budú oblečené inak, nebaví ich stereotyp, a tak sa vzbúrili.

            Hoci ich každý máme dve - a to je spoločné, rozdielne bolo to, že každá z nich sa obliekla inak. 

            Hýrili farbami, vzormi i veľkosťami. 

            Dokázali  tak, že šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti im nie je cudzie.

             

        • Zavítala k nám  koralovka i agama Agi
          • Zavítala k nám  koralovka i agama Agi

          • Dňa 19.3.2024 sa na  našej škole  konala prírodovedná prednáška  a beseda na tému „Živočíchy, pohyb a ich potrava“. U detí získala veľký ohlas, keďže  bola obohatená o živé pomôcky (koralovku a agamu) čím u nich prehĺbila nielen kladný vzťah k prírode, ale i chuť „poznávať a mať rád“.  Hoci bola pôvodne učená iba pre  prvákov, zlákala i  5.A.  Aká náhoda, práve na hodine geografie preberali tému krajín na Zemi - (dažďové lesy, savany, polopúšte, púšte, subtropické krajiny,  stepi, lesy mierneho pásma, tundry a polárne pustatiny, a teda zákonite i živočíchov, ktorých sa v týchto oblastiach vyskytujú. Išlo  o jednu z množstva prednášok na rôzne zaujímavé témy, ktoré v učebniciach nájdete i nenájdete. Už teraz sa tešíme na ďalšiu.

            Jej tému si zatiaľ necháme pre seba😊

        • INFORMÁCIE PRE DARCOV KRVI
          • INFORMÁCIE PRE DARCOV KRVI

          • Príprava na odber krvi

             

            Prosím darcov, ktorí ešte nedarovali alebo majú dlhší interval medzi darovaním, nech si rezervujú termíny do 10 hodiny.

             

            Deň pred odberom sa odporúča ľahká strava, ráno vypiť aspoň 0,5 litra tekutín a zjesť ľahké raňajky (pečivo, džem, med, ovocie a zeleninu), vynechať mliečne výrobky, mastné jedlo a vajíčka. Neodporúčame prísť po fyzickej a psychickej záťaži.

             

             

            Kontraindikácie k darovaniu krvi v zdravotnom stave

             

            • Hmotnosť pod 50 kg,
            • menštruácia,
            • fajčenie cigariet posledných 12 hodín pred odberom,
            • posledné 2 týždne prejavy infekčného ochorenia (vrátane nádchy, kašľa),
            • herpes,
            • prejavy alergie,
            • ekzém v zhoršenom stave (prítomné ložiská na koži),
            • infekčná mononukleóza, borelióza- je potrebné počkať aspoň 1 rok po vyliečení,
            • chronické ochorenia (srdcové a cievne, dýchacie, neurologické, tráviace, krvné, močové,..  )- je potrebné priniesť správu od špecialistu, na základe nálezu a liečby lekár- transfuziológ zaujme stanovisko k prijateľnosti na odber krvi,
            • nádorové ochorenia,
            • autoimunitné ochorenia.

             

             

            Užívanie liekov

             

            1. Darca môže užívať pravidelne:
            • vitamíny, minerály, doplnky výživy,
            • hormonálnu antikoncepciu,
            • Euthyrox.

             

            1. Užívanie liekov s časovým odstupom:
            • antibiotiká-  minimálne 2 týždne po ukončení liečby,
            • lieky tlmiace bolesť- minimálne 2 dni (Ibuprofen, Paralen, Flector..), v prípade Acylpyrinu min. 5 dní od ukončenia liečby,
            • lieky proti alergii- antihistaminiká  vysadiť na 3 až 5 dní (Claritine, Zodac, Aerius...),
            • lieky na zníženie cholesterolu (statíny)- min.3 dni bez liečby,
            • antidepresíva- minim. 1 mesiac po vysadení špecialistom,

             

            1. Trvalé vyradenie:
            • Inzulín,
            • anabolické steroidy,
            • prípravky z ľudskej hypofýzy.
            • Absolvovanie niektorých výkonov

             

            Endoskopia (gastrofibroskopia, kolonoskopia), piercing, tetovanie, aplikácia náušníc, permanentný make up- minimálne 4 mesiacov.

             

            Operácia- 6 mesiacov

             

             

            Ostatné rizikové faktory

             

            • Zmena sexuálneho partnera- 3 mesiace od prvého pohlavného styku,
            • pozitívny test na HIV, žltačku B, C, syfilis- trvalé vyradenie z darovania krvi,
            • vnútrožilové alebo vnútrosvalové užívanie drog v súčasnosti alebo v minulosti- trvalé

            vyradenie,                                                  

            • promiskuitný spôsob života s častým striedaním sexuálnych partnerov- trvalé vyradenie,
            • poskytovanie alebo využívanie sexuálnych služieb- trvalé vyradenie,
            • transfúzia- min. 6 mesiacov po absolvovaní,
            • tehotenstvo a dojčenie- min. 6 mesiacov od ukončenia.

             

             

            Cestovanie

             

            • Európske krajiny – podľa aktuálnej epidemiologickej situácie (WNV vírus – informácie na stránke www.ntssr.sk
            • Ukrajina (riziko HIV- AIDS)- min. 6 mesiacov od návratu.
            • USA, Kanada, Egypt, Tunisko, Japonsko, Austrália, SAE- minimálne1 mesiac od návratu.
            • Krajiny strednej a južnej Ameriky, Čína, India, Juhovýchodná Ázia- 1 až 6 mesiacov, záleží od oblasti.
            • Stredná, Južná Afrika- min. 6 mesiacov od návratu.

             

             

            Odporúčania po odbere krvi

             

            • Doplnenie straty tekutín zvýšeným príjmom tekutín,
            • výdatné občerstvenie po odbere,
            • obmedzenie fyzickej alebo psychickej námahy nasledujúcich 12 hodín po odbere,
            • zvýšená opatrnosť pri riadení motorového vozidla po odbere krvi.
            • nefajčiť aspoň 2 hodiny po odbere.

             

            Odpoveď na akúkoľvek otázku súvisiacu s odberom krvi a zložiek z krvi Vám rád poskytne lekár pracoviska NTS SR na telefónnom čísle 02/5910 3097.

             

             

             

             

            Ďakujeme Vám za spoluprácu.                                            

                                                                                                  NTS SR- OC Kramáre

            INFORMÁCIE PRE DARCOV KRVI

             

            Príprava na odber krvi

             

            Prosím darcov, ktorí ešte nedarovali alebo majú dlhší interval medzi darovaním, nech si rezervujú termíny do 10 hodiny.

             

            Deň pred odberom sa odporúča ľahká strava, ráno vypiť aspoň 0,5 litra tekutín a zjesť ľahké raňajky (pečivo, džem, med, ovocie a zeleninu), vynechať mliečne výrobky, mastné jedlo a vajíčka. Neodporúčame prísť po fyzickej a psychickej záťaži.

             

             

            Kontraindikácie k darovaniu krvi v zdravotnom stave

             

            • Hmotnosť pod 50 kg,
            • menštruácia,
            • fajčenie cigariet posledných 12 hodín pred odberom,
            • posledné 2 týždne prejavy infekčného ochorenia (vrátane nádchy, kašľa),
            • herpes,
            • prejavy alergie,
            • ekzém v zhoršenom stave (prítomné ložiská na koži),
            • infekčná mononukleóza, borelióza- je potrebné počkať aspoň 1 rok po vyliečení,
            • chronické ochorenia (srdcové a cievne, dýchacie, neurologické, tráviace, krvné, močové,..  )- je potrebné priniesť správu od špecialistu, na základe nálezu a liečby lekár- transfuziológ zaujme stanovisko k prijateľnosti na odber krvi,
            • nádorové ochorenia,
            • autoimunitné ochorenia.

             

             

            Užívanie liekov

             

            1. Darca môže užívať pravidelne:
            • vitamíny, minerály, doplnky výživy,
            • hormonálnu antikoncepciu,
            • Euthyrox.

             

            1. Užívanie liekov s časovým odstupom:
            • antibiotiká-  minimálne 2 týždne po ukončení liečby,
            • lieky tlmiace bolesť- minimálne 2 dni (Ibuprofen, Paralen, Flector..), v prípade Acylpyrinu min. 5 dní od ukončenia liečby,
            • lieky proti alergii- antihistaminiká  vysadiť na 3 až 5 dní (Claritine, Zodac, Aerius...),
            • lieky na zníženie cholesterolu (statíny)- min.3 dni bez liečby,
            • antidepresíva- minim. 1 mesiac po vysadení špecialistom,

             

            1. Trvalé vyradenie:
            • Inzulín,
            • anabolické steroidy,
            • prípravky z ľudskej hypofýzy.
            • Absolvovanie niektorých výkonov

             

            Endoskopia (gastrofibroskopia, kolonoskopia), piercing, tetovanie, aplikácia náušníc, permanentný make up- minimálne 4 mesiacov.

             

            Operácia- 6 mesiacov

             

             

            Ostatné rizikové faktory

             

            • Zmena sexuálneho partnera- 3 mesiace od prvého pohlavného styku,
            • pozitívny test na HIV, žltačku B, C, syfilis- trvalé vyradenie z darovania krvi,
            • vnútrožilové alebo vnútrosvalové užívanie drog v súčasnosti alebo v minulosti- trvalé

            vyradenie,                                                  

            • promiskuitný spôsob života s častým striedaním sexuálnych partnerov- trvalé vyradenie,
            • poskytovanie alebo využívanie sexuálnych služieb- trvalé vyradenie,
            • transfúzia- min. 6 mesiacov po absolvovaní,
            • tehotenstvo a dojčenie- min. 6 mesiacov od ukončenia.

             

             

            Cestovanie

             

            • Európske krajiny – podľa aktuálnej epidemiologickej situácie (WNV vírus – informácie na stránke www.ntssr.sk
            • Ukrajina (riziko HIV- AIDS)- min. 6 mesiacov od návratu.
            • USA, Kanada, Egypt, Tunisko, Japonsko, Austrália, SAE- minimálne1 mesiac od návratu.
            • Krajiny strednej a južnej Ameriky, Čína, India, Juhovýchodná Ázia- 1 až 6 mesiacov, záleží od oblasti.
            • Stredná, Južná Afrika- min. 6 mesiacov od návratu.

             

             

            Odporúčania po odbere krvi

             

            • Doplnenie straty tekutín zvýšeným príjmom tekutín,
            • výdatné občerstvenie po odbere,
            • obmedzenie fyzickej alebo psychickej námahy nasledujúcich 12 hodín po odbere,
            • zvýšená opatrnosť pri riadení motorového vozidla po odbere krvi.
            • nefajčiť aspoň 2 hodiny po odbere.

             

            Odpoveď na akúkoľvek otázku súvisiacu s odberom krvi a zložiek z krvi Vám rád poskytne lekár pracoviska NTS SR na telefónnom čísle 02/5910 3097.

             

             

             

             

            Ďakujeme Vám za spoluprácu.                                            

                                                                                                  NTS SR- OC Kramáre