• Výlet do Trnavy
          • Výlet do Trnavy

          • 22.6 sme sa vydali vlakom na cestu do Trnavy. 

            Našim hlavným cieľom bola vlastivedná interaktívna hra  Mocný opasok.

            Vítala nás slovami, citujem:

            "Hradby sú opaskom Trnavy. Držia ju pokope už vyše 700 rokov. Pamätajú si veľa: prvú univerzitu, slávne jarmoky, aj neslávne vojny či ničivé požiare. Silu hradieb, a.k.a. Mocného opasku vyskúšali mnohí. V roku 1271 tu vyčíňal český kráľ Přemysl Otakar II. Napadol Trnavu a hradbám dal poriadne na frak. Prásk. Po dvoch rokoch napadol Trnavu zas. Prásk-prásk. Potom prebrali štafetu v dobýjaní husiti či protihabsburgské vojská. Hoci Trnave viackrát skoro padli gate pod náporom vojsk, opasok bol mocnejší. Vydržal. Trnava si dodnes zachovala najväčší kus hradieb v Strednej Európe a je načase odhaliť ich tajomstvá."

            A tak sme sa s vervou pustili do toho. Počúvali históriu Trnavy a získavali dukáty.

            A keď bolo treba, aj sme bežali ako o dušu, aby sme splnili úlohu a získali ich.

            Okrem toho sme si pozreli výhľad na Trnavu z mestskej veže, zažili trošku  strachu v najstaršej KOSTNICI a väzení....

            Navštívili sme aj  futbalový štadión SPARTAKu, obdivovali slávne kopačky, víťazné poháre a priestory, ktoré majú futbalisti k dispozícii a navštívili sme aj sieň slávy Spartaku Trnava.

            Na záver sme sa osviežili lahodnou zmrzlinou. Aj napriek horúcemu slnku, sme si výlet užili a dlho naň budeme spomínať.

            Skvelý zážitok, ktorý odporčame zažiť.

            štvrtáci zo 4.A

        • Výlet do Viedne
          • Výlet do Viedne

          • Dňa 21.6.2023 sa trieda 6.B vybrala na výlet do susednej krajiny a jej hlavného mesta Viedeň. 

            Sprievodca pán Šimove nám pripravil zaujímavy program. Videli sme Stephansdom, naučili sme sa, čo je fiaker, videli sme najdrahšiu reštauráciu s typickým jedlom Wienerschnitzel. Osviežili sme sa v Dunaji na Donauinsel. Videli sme pomník Karla Lügnera, ktorý propagoval fašistické myšlienky a tak v dnešnej dobe je tento pomník postriekany nápismi, ktoré vyjadrujú nesúhlas s týmito myšlienkami a videli sme školu, z ktorej boli deportovane židovské deti. Cestovali sme vlakom a po Viedni metrom. Nikto sa nezranil ani nestratil. 

            Deti mali počas dňa interaktívne úlohy, sútaže, do ktorých sa radi zapojili. Na záver sme sa občerstvili obrovskou porciou zmrzliny. Napriek teplému počasiu sme mali pekný výlet, kde sme sa aj niečo naučili a zažili sme deň spolu. 

        • Vyhodnotenie súťaže Maks - Maksík
          • Vyhodnotenie súťaže Maks - Maksík

          • Dnes mali všetci Maksáči a Maksáčikova slávnostný deň. Zavítal k nám pracovný kolektív z Talentídy, aby všetkých riešiteľom matematickej súťaže Maks a Maksík osobne odovzdal diplomy a odmeny. A nechýbal ani maskot - bábka menom Maksáčik.

            Titul Najmúdrejší Maksáčik získali:

            2.ročnik: David Kunský, Deanna Ďuratná, Matej Žalondek

            3.ročník: Dani Al Zafari, Gordana Dlhá, Ivan Samek, Danko Nyeky, Michal Strážnický, 

            Peter Radimák, Lenka Vojteková, Vladimír Kopalko

            4.ročník: Alan Fecko, Lucia Pálešová, Marcela Kubánová, Michal Szöllős, 

            Dávid Švec, Ema Dvorská, Emanuel Pacalaj,Hanka Žalondeková, 

            Katarína Levková, Žofia Nyeky, Filip Cerovský, 

            5.ročník: MAKSiFRAJERa získali Greta Urban a Rita Sojáková, MAXIHVIEZDOU sa stal Boris Soloviov

            Blahoželáme aj všetkým ostatným, ktorí si získali MAXiDIPLOM a titul MÚDRY MAKSÁČIK.

            Ďakujeme Talentíde, n.o. za osobné odovzdávanie cien ako aj za to,že svojimi zaujímavými úlohami, ktoré pre nás deti vymýšla, rozvíja naše matematické myslenie.

        • Turistom vo vlastnom meste
          • Turistom vo vlastnom meste

          • 4.C si urobila prechádzku starým mestom, navštívili sme užasnú výstavu v Bibiane "Lovci znakov" - odporúčame všetkým, dozvedeli sme sa zaujímavé veci o písme a dorozumievaní sa...

            Boli sme pozrieť najužší dom v Bratislave a osviežili sme sa lahodnou zmrzlinou.

        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

          • Dnes sa žiaci 1.-5. ročníka vybrali do DPOH. Navštívili divadelné predstavenie Websterovci: Lili a ukradnutá sieť. 

            Odvážna Lili, Hugova sestra, sa na konci príbehu vydáva spolu s priateľkou Ariadnou na strastiplnú cestu, aby zachránila svojho brata zo zajatia a tiež, aby zachránila pavúčiu SIEŤ, ktorú zneužil zákerný vodný pavúk Ricardo El Diamanto.

            Nenásilnou formou celý príbeh odhaľoval fakt, že nie všetko, čo je na internete napísané, je aj pravdivé a že inernetová sieť, môže byť plná nástrah a hoaxov; že nie všetko je také, ako sa to spočiatku javí.

            Vďaka nádherným bábkam a veselým pesničkám sme si z divadla odniesli nezabudnuteľný divadelný zážitok.

            Zaspomínali sme si aj na našich slávnych hercov, ktorých mená sú umiestnené na chodníku slávy pred divadlom.

            Ďakujeme ...

             

             

        • Výlet do Bojníc
          • Výlet do Bojníc

          • piatok 16.6 sme sa s našimi druhákmi vybrali na výlet do Bojníc. Navštívili sme Rozprávkový zámok v ktorom rozprávky ožívali a odovzdávali svoje posolstvo. Rozprávky boli naozaj veľmi pekné, vtipné a čarovné. Aby sme nabrali novú energiu, prišli sme sa posilniť a občerstviť do jednej kaviarničky, kde sa o nás veľmi pekne postarali. Mohli sme ochutnať vynikajúce slané i sladké buchty či koláčiky a nechýbali ani osviežujúce limonády. Chceme sa aj touto cestou poďakovať rodine Kobzovcov a ich štedrému srdcu. Výlet sme zakončili návštevou zoologickej záhrady, kde sme mohli obdivovať slony, zebry, vtáčiky, pávy a iné pekné tvory. Chceme poďakovať aj pánovi Žingorovi- šoférovi, za jeho bezpečnú jazdu a milú pozornosť pre deti. Veríme, že sa výlet všetkým páčil a tešíme sa nabudúce! 😊

        • MOTÝLIA ZÁHRADA
          • MOTÝLIA ZÁHRADA

          • Aj tento rok sa na 1.stupni viacero tried rozhodlo pozorovať vývoj motýľa. 

            Ako to prebiehalo v 1.B? 

            Celé dni sme mali možnosť pozorovať od rána až po odchod domov, ako sa na svet dostávajú motýliky. Od malinkej húseničky, až po nádherného motýľa. Húseničkám sme dali aj mená a vôkol nich pripravili príjemné prostredie. Podarilo sa nám raz popoludní uvidieť priamo proces KUKLENIA, bolo to úžasné!!! Kŕmili sme motýliky, pozorovali, ako pomocou dvoch tykadiel ovoniavajú a chuť vnímajú pomocou predného páru ochlpených nožičiek.Videli sme tiež, ako pijú cuciakom, ktorý hneď stočia. V deň, keď sme motýlikov vypustili, slávnostne na lúčke, veruže sme aj posmutneli, ale zároveň boli šťastní, že odletia do sveta a nám sa podarilo, že sme aspoň takouto cestou pomohli prírode...Lebo motýliky sú pre prírodu veľmi potrebné.

            Tak AHOJTE motýlí kamaráti, šťastnú cestu !!!

            Vaši prváci z 1.B 😊

            Aj žiaci v 1.A sa tešili z vyliahnutých motýlikov. Pozorne sledovali celý proces liahnutia, od húseničiek, ich následného zakuklenia a vyliahnutia krásavcov. V piatok mali už všetky motýliky 5 dní a nastal čas, aby sme ich vypustili do prírody. Našťastie sa napoludnie umúdrilo počasie a našich kamarátov sme vypustili "na slobodu", kde budú užitoční všetkým a hlavne slobodní!

            ...rozprestreli svoje farebné krídelká a deťom s nimi zamávali. 

            Vaši prváci z 1.A

        • Brigáda NAŠE MESTO
          • Brigáda NAŠE MESTO

          • Vďaka najväčšiemu firemnému dobrovoľníctvu nám firma CBRE, Štátny fond rozvoja bývania a Henkel pomohli 9.6. skrášliť našu školu. Dobrovoľníci z týchto firiem nám namaľovali stĺpiky a plot.

            Ďakujeme

             

        • Konzultačný deň
          • Konzultačný deň

          • Dňa 13.6.2023 prebiehajú konzultácie učiteľov. Na konzultácie sa prosím prihlasujte v EduPage, alebo dohodou s učiteľom.

             

             

             

        • ŠvP Radava 3
          • ŠvP Radava 3

          • Dnešný deň sme oprašovali naše  vlastivedné vedomosti. Vybrali sme sa na dva výlety. Najskôr sme navštívili dedinku Brhlovce a schladili sa v skalných obydliach. Dodnes v niektorých žijú ľudia.

            Potom sme navštívili arborétum v Tesárskych Mlyňanoch. Privítal nás námorný kapitán, rozdal nám palubné denníky a my sme sa v skupinkách vydali na plavbu za obyvateľmi NOVEJ ZEME.

            Prelúskali sme cestou 10 úloh a lúštili tajničku. 

            Vedeli ste že SEKVOJOVEC MAMUTÍ (znenie tajničky) dostal názov mamutí nielen pre svoju ohromnú veľkosť, ale aj pre to, že jeho kôra pri pohladení pripomína kožu mamuta?

            Už sa nevieme dočkať nočnej hry, plnej tajomstiev.

        • ŠvP Radava 2
          • ŠvP Radava 2

          • Správy z prvého dňa:

            Jeden a pol dňa máme úspešne za sebou. Po ubytovaní  nás čakalo rozdelenie do tímov. Pomohli nám s tým ľudské kostičky, ktoré sme spoločnými silami poskladali. Lúštili sme zašifrovaný odkaz, vytvorili sme si spoločné logo skupiny, hrali sa kruhové hry a naučili sa spoločné tance. Dosýta sme sa na diskotéke vyšantili. Po večernej hygiene sme zaľahli do postelí a slado spali.

            Dnes dopoludnia sme sa vybrali na vychádzku do stredu obce. Obdivovovali sme miestny máj, aj keď zub času ho už trošku nahlodal. Cestou sme sa zastavovali pri miestnych drevených sochách, ktoré pochádzajú hlavne z dielne miestneho rezbára pána Tináka. Navštívili sme ho v jeho domácej dielni, aby nám porozprával o svojej tvorbe, ktorá zdobí nielen Radavu, ale aj viaceré mestá na Slovensku (košická Detská železnica) a v Čechách.

            Pozdravujeme vás a posielame pár fotografií.

        • ŠvP Radava 1
          • ŠvP Radava 1

          • Milí rodičia,

            dorazili sme do cieľa našej školy v prírode bezpečne. Práve sa ubytovávame a vybaľujeme svoje veci. tešíme sa na zážitky, ktoré nás tu čakajú.

        • Jarná brigáda ku Dňu Zeme
          • Jarná brigáda ku Dňu Zeme

          • 27.5. sme opäť zišli, aby sme si upravili okolie našej školy. Urobili sme spoločne veľký kus práce Po práci nás čakalo zaslúžené, chutné občerstvenie.

            Za všetko ĎA - KU - JE - ME